30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yangında can pazarı

ATAŞEHİR'DE YANGIN

Ataşehir'de bir binada çıkan yangında 5. kattaki evlerinde mahsur kalan babaanne ve dört torunu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ataşehir İnönü Mahallesi Lale Sokak'ta bulunan bir binanın girişindeki elektrik kofrasında akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama sonucu çıkan yangında, apartman boşluğunu yoğun duman kapladı. 5 katlı binanın en üst katında bulunan vatandaşlar yoğun duman nedeniyle binayı terk edemeyince korkulu anlar yaşandı. Dört torunuyla 5. katta mahsur kalan yaşlı kadının imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Erenköy grubuna bağlı itfaiye ekipleri, balkona çıkarak kurtarılmayı bekleyen

Fatma Sakız ve dört torununu merdiven ile binadan indirdi. Yaşadıkları korkuyla gözyaşlarına boğulan küçük çocukları merdivenin sepetinden yakınları aldı. Azra, Ahmet ve Kerem Sakız ile ismi öğrenilemeyen diğer çocuk, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Küçük çocuklardan ikisinin annesi olan Sevcan Sakız, binada daha önce de elektrik sigortasının attığını belirterek, "Yangının bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğimiz için çocukları evden çıkaramadık'' diye konuştu.

Yangında babaannesi ve kuzenleriyle evde mahsur kalan minik Azra ise, yaşadıklarını sesi titreyerek anlattı. Çok korktuğunu söyleyen minik Azra, "Çok duman vardı, dışarıdan patlama sesleri geliyordu'' dedi.

Herhangi bir yaralanma ve can kaybına neden olmayan yangın, itfaiyenin kısa süreli müdahalesiyle söndürüldü.

ATAŞEHİR'DE YANGIN
ATAŞEHİR'DE YANGIN
ATAŞEHİR'DE YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 20:24:04
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 23:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?