20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yanlış avukatı dövdüler

İstanbul Adliyesi’nde görülen bir cinayet davası sonrasında maktul yakınları, yanlış avukata saldırarak yaralanmasına neden oldu. Ne olduğunu anlayamayan avukat, kendini güçlükle bir odaya atarak linçten kurtuldu.

2004 yılında ev sahibi Resul Kara’nın açtığı ateş sonucu kiracılardan Mehmet Ali Baltaş ve Muhammet Üstün’ün ölümü, Atilla ve Mustafa Baltaş’ın da yaralanmasına sonuçlanan olayın duruşmasına devam edildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrasında ölenlerin yakınları, duruşmayı izleyen avukat Murat Çetin’e saldırarak yaralanmasına neden oldu. Adliye koridorunda öfkeli bir grubun üzerine geldiğini fark ederek neye uğradığını şaşıran Çetin, vücudunun çeşitli yerlerinden darp edildi.

Grubun tekmeleri sonucu kulağı yırtılan ve vücudunun bazı yerlerinde ezilmeler meydana gelen Murat Çetin, kendini güçlükle komisyon odasına atarak linçten kurtuldu. Odaya girişte dengesini kaybederek yere düşen Avukat Murat Çetin, arbede sırasında çantasını da kaybetti. Çetin’in girdiği odanın kapısının kapatılmasının ardından araya giren güvenlik güçleri, öfkeli grubu adliyeden uzaklaştırdı. Bu sırada, polis ve grup arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Avukat Murat Çetin, "Duruşmada ben taraf avukat değilim. İzlemek için girdiğim bir duruşmaydı. Sanıyorum yanlış bilgi almışlar. Çok sayıda polis olduğu halde dayak yedim. Çok şaşkınım. 13 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey başıma gelmemişti. Şikayette bulunacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 14:18:50
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 23:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?