30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yanlış iğne sakat bıraktı iddiası

Bademcik için götürdükleri çocuklarının yanlış iğne sonucu sakat kaldığını iddia eden aile sağlık ocağını birbirine kattı. İğnenin yanlış yapılması sonucu çocuklarının felç geçirdiğini söyleyen aile sorumlular hakkında gerekinin yapılmasıni istediklerini söyledi.

İddiaya göre, Nuri ve Safiye Sarı çifti bademcik rahatsızlığı olan çocukları Halil'e (6) iğnesini yaptırmak için sağlık ocağına gitti. Sağlık ocağında Halil'e kalçasından yapılan iğnenin ardından çok kısa bir süre geçtikten sonra bacağında aksamalar olduğunu gören aile Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Aradan 15 gün geçmesine rağmen Halil Sarı'nın bacağında herhangi bir düzelme olmadı. Bunun üzerine aile EMG çektirmeye karar verdi, çıkan sonuçlarda ise küçük Halil'in sağ ayağında sinirlerde hasar meydana geldiği tespit edildi.

Halil Sarı'nın rahat yürüyebilmesi içinde bir ayaklık takıldı. Çocuklarının bu durumunu iğnenin yanlış vurulmasına bağlayan anne Safiye Sarı, "Yaklaşık bir ay önce bademcik şikayetiyle çocuğu sağlık ocağına götürdük, orada iğne yanlış vuruldu ve çocuğumun ayağındaki sinirlerde zedelenme oldu. Başka insanların çocuklarının başına da böyle bir olay gelmesin" diyerek göz yaşlarına boğuldu.

Anne Safiye Sarı oğlunun sağlığına tam olarak kavuşup kavuşmayacağının da bilinmediğini söylerken doktorların küçük Halil için fizik tedavi proğramı verdiklerini anlattı. Ayağındaki ayaklığı çıkardığı zaman yürümekte güçlük çeken Halil'de kendisine yapılan iğneden sonra bu duruma düştüğünü söyledi. Acılı anne ve baba ellerindeki raporlarla gittikleri sağlık ocağında bir yetkili bularak durumu sormak istedi. Ancak uzun bir bekleyişe rağmen hiç bir yetkili bulamadı.

Çocuklarına iğne yapan hemşireyle konuşan anne ve baba sağlık ocağına gelen diğer vatandaşlara da durumu anlatarak çocuklarına iğne yaptırmamaları konusunda uyarıda bulundu. Anne Safiye ve baba Nuri Sarı işin peşini bırakmayacaklarını mutlaka sorumluların bulunmasını istediklerini söyledi.
Bu arada, sağlık ocağı yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmazken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de şu ana kendilerine yansıtılan herhangi bir problem olmadığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?