7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Yaralı Türkler'in isimleri açıklandı

İHH, GEMİDEKİ YARALI TÜRKLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

İHH Başkanvekili Yavuz Dede, İsrail tarafından saldırıya uğrayan insani yardım filosunda yaralanan Türk mürettebatın isimlerini açıkladı.

İHH Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Dede, İsrail'in uluslararası hukuk kurallarının çiğneyerek gerçekleştirdiği saldırının üzerinden 14 saat geçtiğini hatırlatarak, "Hala dostlarımız ve gemilerimiz hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. Bu yüzden endişeli bekleyişimiz devam ediyor. Şehit sayısı hakkında net bir bilgiye sahip değiliz" dedi.

Dede, İsrail kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre 39 gazetecinin sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderileceğini belirterek, "Söz konusu arkadaşlarımızla ilgili havaalanında bir karşılama töreni düzenleyecek, Levent'teki İsrail konsolosluğu önünde ortak bir açıklama yapacağız. Levent'teki nöbetimiz de arkadaşlarımız serbest bırakılıp şehitlerimizin naaşları teslim edilinceye kadar devam edecektir" diye konuştu.

"Ne şehitlerimizin, ne yaralılarımızın, ne de insani yardım malzemelerinin peşini bırakmayacağız" diye devam eden Dede, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gemilerimize yönelik saldırı, bir defa daha ortaya koydu ki İsrail bölgede barış istemiyor. Aksine kandan beslenmeye devam etmek için elinden gelen her türlü mücadeleyi sürdürüyor. İsrail, kan için ne kadar kararlıysa biz de Filistin'in özgürlüğü için ondan daha şiddetli kararlıyız."

İHH Başkanvekili Yavuz Dede, İsrail tarafından saldırıya uğrayan insani yardım filosunda yaralanan Türk mürettebatın isimlerini ise şöyle açıkladı:

"İmdat Avli, Mustafa Batıran, Lebiha Gümrükçü, Cevdet Ökenek, Erkan Baycıdan, Muhnettin Yıldırım, Osman Çalık, Suat Koşmaz, Şahin İbrahim Güleryüz, Şükrü Peker, Mehmet Murat Yıldırım, Canit Tunç, Sadettin Furkan, Tuna Yücel."

İHH, GEMİDEKİ YARALI TÜRKLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 20:13:01
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 11:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?