4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yarbayı yakan fotoğraflar

YARBAY'A EŞİNDEN 'YASAK AŞK' SORGUSU

GATA'da rüşvet karşılığı çürük raporu hazırladığı gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 41 yıl 8 ay hapis cezası bulunan Tabip Yarbay Habil T.'nin yasak aşk yaşadığı ortaya çıktı.

Yarbay'ın eşi S.T., evi toplarken eşinin çantasında bulduğu bir kadınla çekilmiş resimleri görünce soluğu emniyette aldı. Rüşvet karşılığı çürük raporu hazırladığı gerekçesiyle hakkında 41 yıl 8 ay cezası bulunan eski Tabip Yarbay Habil T., dün Kadıköy'de bir evde gözaltına alındı.

Eşinin gözaltına alındığını öğrenen S.T., Habil T.'nin eşyalarını topladığı sırada yatağın altında bir çanta buldu. Çantayı açan S.T., eşinin tutuklanmasına sebep olan çürük raporu dosyasını gördü. Dosyanın içini açtığında ise eşi Habil T'nin başka bir kadınla çekilmiş samimi fotoğraflarını gördü. Bunun üzerine sinir krizleri geçiren S.T., fotoğrafları alıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde eşiyle görüşen S.T'nin fotoğrafları eşinin önüne koyup "Bu kadın kim?" diye sorduğu öğrenildi. Habil T'nin de eşine "O kadın benim kankam" diye cevap verdiği belirtildi. İkilinin tartışması üzerine S.T'nin görüşmeden çıkarıldığı bildirildi.

20 yıllık evli olan Habil T. ile S.T'nin, 9 yıldır aralarının açık olduğu öğrenildi. S.T'nin eşinin kendisini aldattığından şüphelendiği ancak bir türlü ispatlayamadığı öne sürüldü. İki çocukları olan S.T'nin eşi Habil T'ye boşanma davası açtığı bu fotoğrafları da önümüzdeki günlerde mahkemeye sunacağı öğrenildi.

22 Haziran 2009'da sonuçlanan davada mahkeme, o dönemde GATA'da tabip olan Yarbay Habil T.'yi 23 kez "menfaat karşılığı sahte çürük raporu vermek" suçundan toplam 38 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Yarbay T.'ye ayrıca, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan da 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

YARBAY'A EŞİNDEN 'YASAK AŞK' SORGUSU
YARBAY'A EŞİNDEN 'YASAK AŞK' SORGUSU
YARBAY'A EŞİNDEN 'YASAK AŞK' SORGUSU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 14:52:02
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 15:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?