3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Yardım geldi üçüzler kaldı

Fırın işçisi 41 yaşındaki Muzaffer Gündüz ile 27 yaşındaki eşi Şengül Gündüz, kızları Gülcan’a bir erkek kardeş yapmak isterken üç kız sahibi daha olunca geçinemez hale geldiler. Tam bebekleri Çocuk Esirgeme Kurumu’na vermek üzereyken sponsorlar yardım elini uzattı. Üçüzler ailede kaldı.

Zonguldak’ta 6 çocuklu bir ailenin kızı olarak doğan Şengül Gündüz 23 yaşına geldiğinde, kendisi gibi Zonguldak doğumlu 8 çocuklu bir ailenin 37 yaşındaki oğlu Muzaffer Gündüz ile 2004’te evlendi.

Bir ay sonra İstanbul’a yerleşip Cibali’de iki göz oda evde yaşamaya başladılar. Evliliklerinin ikinci yılında ikizlere hamile kalan Şengül Gündüz, üçüncü ayında birini düşürdü. Şubat 2006’da Gülcan doğdu. Çift bir de erkek çocukları olsun istedi.

Şengül Gündüz, ilk kontrolünde üçüzleri olacağını öğrendi. 700 YTL gelirle 300 YTL kira ödeyen Gündüz çifti, bebeklerden ikisinin hayatına son vermek istedi. Hastaneye gittiklerinde, yaşamasına izin vermedikleri bebeklerin erkek olabileceğini düşünüp, operasyondan vazgeçti.

29’uncu haftada dört hastane dolaştıktan sonra Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı. Bir hafta geciktirilen doğum, JFK Hospital’da kuvöz bulunmasıyla sezaryenle gerçekleştirildi.

1kilo 650 gram olarak üçüncü sırada doğan Tuana 15’inci gününde, 1.5 kilo olarak ikinci sırada doğan Suna 27’nci gününde ve 1 kilo 250 gram olarak birinci sırada doğan Sude de 30’uncu gününde anneye teslim edildi.

Aylık giderleri 2 bin 500 YTL’yi aşınca, bebeklerini Çocuk Esirgeme Kurumu’na vermeyi kararlaştırdılar. Tüm umutlarını kaybeden annenin imdadına internet portalı ile El Bebek Gül Bebek Derneği yetişti.

Üçüzlerin tüm mama, bez ve giyeceklerini karşılayan Dernek Başkanı Canan Göztepe, henüz beş aylık bir dernek olmalarına rağmen şu anda 85 aile 147 çocuğun ihtiyaçlarını sponsorları Ülker ve Yurtiçi Kargo’nun desteğiyle karşıladıklarını söyledi. El Bebek Gül Bebek Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Okay ’Gönüllü Anne’ projesine destek istedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 10:32:27
Güncelleme :10 Ağustos 2008 Pazar 10:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?