30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yardım gemisi yarın yola çıkıyor

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Gazze'ye gönderilecek olan bin tonluk gıda ve tıbbi malzemeden oluşan koliler gemiye yüklendi. Yarın yola çıkacak olan geminin 4 gün sonra Mısır'a ulaşması bekleniyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Gazze'ye yeni bir yardım gemisi gönderiliyor. İçerisinde makarna, konserve, un, tıbbi malzeme, jeneratör ve çocuk mamasının bulunduğu bin tonluk yardım kolileri Zeytinburnu'ndaki Zeyport Limanı'nda bekletilen gemiye yüklendi.

Yarın yola çıkacak olan geminin 3 gün sonra Mısır'a ulaşması beklenirken, yardımların daha sonra Mısır kanalıyla bölgeye ulaştırılması hedefleniyor. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, bugüne kadar vakıf olarak Filistin halkının yanında olduklarını ve birçok yardım gönderdiklerini belirterek, "Saldırıların ikinci gününde arkadaşlarımız Mısır'a giderek yardım faaliyetlerini Mısır'dan organize etmeye başladılar. Öncelikli olarak ilaç ve tıbbi malzeme gönderdik. Şuanda 10 milyon TL'ye yakın nakdi ve malzeme yardımını bölgeye ulaştırmış durumdayız. Şuanda gönderdiğimiz yardım malzemeleri yaklaşık 4 gün sonra Mısır'a ulaşacak.

Arkadaşlarımız oradan dağıtımını yapacak. Mısır devleti kapısını açma taahhüdünde bulundu. Ama yapılan bir ateşkes antlaşması var. Buna tarafların, özellikle İsrail tarafının ne kadar uyacağını bizde merak ediyoruz. Çünkü Mısır Sınır Kapısı'nın açılması İsrail',in elinde. Aralarında özel anlaşmalar var ve bu çerçevede hareket etmek istiyorlar. Bu yardımlar bir kısım insanın ihtiyacını karşılayacaktır. Fakat yeterli değil. Gazze 2 yıldır zaten ambargo altındaydı. Bu savaşla beraber artık yokluğun ötesinde bir noktaya geldi" dedi.

2006 yılından beri yardımları Mısır üzerinden organize ederek gönderdiklerini anlatan Yavuz Dede, "Refah Sınır Kapısı'ndan gerekli noktalara ulaştırıyorduk. Burada sıkıntı Refah Sınır Kapısı'nın 2 saat açık kalması. Yoksa bölgeye yardımların ulaşması ile ilgili bir sıkıntı yok. Gelmek isteyen varsa da getirebiliriz. Başkanımız Bülent Yıldırım yanlarında 4 doktor ve 1 hemşire ile birlikte 5 gün önce Gazze'ye girdiler" şeklinde konuştu.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Gür ise, "Bölgenin yeniden imarı ile ilgili yardımlarımız olacak. Bölgede çok büyük bir kıyım yaşandı. Bundan sonrası Gazze için çok önemli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?