6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yargıda rüşvet operasyonu: 40 gözaltı

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı'nın düzenlediği operasyonda aralarında iki yargıtay üyesi ve 13 avukatın da bulunduğu yaklaşık 40 kişi Ankara ve İstanbul'da gözaltına alındı. İstanbul İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve ünlü eğlence mekanı Reina'nın patronu Mehmet Koçarslan hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Haklarında yakalama kararı çıkartıldığını duyan Yalçıntaş ve Koçarslan'ın Amerika'dan dönüş biletlerini iptal ettirdikleri iddia edildi.

Başlatılan operasyonun Atatürk Havalimanı'nın karşısında bulunan arazinin Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilmesiyle ilgili olarak yargıda süren davada rüşvet iddialarıyla ilgili olduğu ileri sürülüyor.

İstanbul ve Ankara'da aralarında 2 eski Yargıtay üyesi, 13 avukat ve 3 emniyet görevlisininde bulunduğu toplam 40 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilen araziyle ilgili yürütüldüğü ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Yüksek yargıda çeşitli davaların rüşvet karşılığı yönlendirildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah gözaltılar başlatıldı. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı emekli hakim Mustafa Oskay ile Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı emekli Hakim Hasan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 40 kişi, sabah saatlerinde gözaltına alındı.

13 KİŞİ ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Dünya Ticaret Merkezi ile bir fuarcılık şirketi arasındaki davanın takibi için rüşvet alındığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişi Ankara'ya gönderildi.

Soruşturmada ayrıca, yurt dışında olduğu öğrenilen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında da yakalama emri çıkartıldı.

İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ AMERİKA'DA

Hakkında yakalama kararı çıkartılan İstanbul Ticaret Odası(İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'ın Amerika'da olduğu öğrenildi. İTO'dan edinilen bilgilere göre, Yalçıntaş'ın Amerika-Türk İş Konseyi toplantısı(ATC) nedeniyle Amerikada olduğu bildirildi.

DÖNÜŞ BİLETLERİ İPTAL İDDİASI

Bu arada, ABD’de bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile ünlü eğlence mekanlarından Reina’nın patronu Mehmet Koçarslan’nın Türkiye dönüş biletlerini iptal ettikleri iddia edildi.

SÜREN DAVADA RÜŞVET İDDİALARI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek, İstanbul'da görülen, Dünya Ticaret Merkezi (DTM) ve bir fuarcılık şirketi arasındaki dava ile ilgili rüşvet alındığını tespit etti.

DÖRT İLDE OPERASYON

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi. Operasyon çerçevesinde davanın takibini yaptıkları belirtilen iki Yargıtay eski daire başkanı, avukatlar, halen görevde bulunan bir yazı işleri müdürü ve mübaşirin de aralarında bulunduğu Ankara'da 10 kişi, İstanbul'da ise 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İstanbul ve diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya götürüleceği öğrenildi..

Yetkililer, operasyonun 2 ilde daha yürütüldüğünü ve gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.

...
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 15:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?