30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yarının tiyatrocuları çok başarılıydı

27 Mart Dünya Tiyatro Günü, İhlas Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi ile kutlandı.

Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Konferans Salonu'nda yapıldı.

Dünya Tiyatro Günü sebebiyle gösterilerin yapıldığı törene, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İstanbul İl Genel Meclisi eski başkanı Hüseyin Atilla Şener, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kutlama öncesi bir konuşma yapan, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, eğitim öğretim faaliyetlerini profesyonel bir bakış açısıyla yürüttüklerini belirterek, "Bir çok eğitim kurumunun 50 yılda alacağı mesafeyi çok daha kısa bir zamanda aldık. Bir eğitim kurumunun misyonu, vizyonu, donanımı ve eğitim kadrosunun zenginliğiyle beklentilere cevap verebilir. Okulumuzun fiziki yapısı tamamen eğitim ve öğretim hedefli yapılmıştır. Biz arkadaşlarımızla beraber yıllardır, bütün öğrencilerimizi en üst seviyeye taşımanın yollarını aradık. Çağdaş eğitim teknolojilerinin alt yapısını Türkiye'de daha iyi kullanan kurumlardan biriyiz. Dünya standartlarında sosyal tesislerimiz, açık ve kapalı spor salonlarımız, konferans salonlarımız mevcut.

Modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, milletimizin milli-manevi değerlerine sahip, özgüveni yerinde kendini iyi ifade eden ve başarılı bir gençlik yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bunda öğretmenlerimizin katkısı çok büyüktür" şeklinde konuştu. Tiyatronun yaşam ve kültür akımı olduğunu söyleyen Koç: "Tiyatroya ilgiyi arttırmak, bilinçli izleyiciler yetiştirmek için Dünya Tiyatro Günü'nde, öğrencilerimiz için böyle bir etkinlik hazırlandı. Bu etkinliği düzenlemede yardımcı olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Koç'un konuşmasının ardından öğrenciler sınıf günü dolayısıyla düzenledikleri piyesler, tiyatro gösterileri ve şovlarla davetlilere renkli dakikalar yaşattı. Sahne performanslarının ardından öğrenciler 5-A sınıfı öğretmeni Fatma Dolar'a çiçek ve bir de minnetlerini bildiren duygu dolu bir mektup takdim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 18:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?