3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Yarının usta sanatçıları yetişiyor

2010 yılının Dünya Kültür Başkenti İstanbul’un kültür ilçesi Küçükçekmece yarının usta sanatçılarını yetiştiriyor.



Cennet Kültür Merkezi (CKSM) bünyesinde faaliyet gösteren kültür-sanat ağırlıklı kurslarda eğitim gören minikler, 4 aylık eğitimlerinin sonrasında sertifika heyecanı yaşadı. Usta sanatçılara taş çıkartan Küçükçekmeceli minikler, sahnede hünerlerini sergilediler. Sertifika gecesinde onları yalnız bırakmayan velileri törende duygulu anlar yaşadılar.



Bale başta olmak üzere gitar, piyano, modern dans, tiyatro 21 sanat dalında eğitim veren CKSM Kültür Merkezi, ikinci eğitim dönemi kayıtlarına da start verdi.



Törende bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “3500 küçükçekmeceli öğrenciye sanatı aşılayarak, yarınlarımızın bilinçli yetişkinlerinin alt yapısını hazırladık” şeklinde konuştu. Yeniay ayrıca “Küçükçekmece her geçen gün kültür ve sanata yatırım yapmaya devam edecektir” diyerek, önümüzdeki günlerde açılacak olan yeni bir Kültür Merkezi’nin de müjdesini verdi.



Minik sanatçıları bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmayanlar arasında tiyatrocu Ulvi Alacakaptan, müzisyen Hasan Cihat Örter, Türk Sanat Müziği’nin duayeni Sami Aksu ve çocukların sevgilisi Atilla Taş da bulunuyordu.

Küçükçekmece Belediyesi
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 09:54:34
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 10:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?