6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yarış merakı faciaya yol açıyordu

E-5 karayolunda yarış yapan iki aracın neden olduğu trafik kazasında 1’i çocuk 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, 34 UR 5857 plakalı aracıyla E-5 karayolu Merter mevkiinde ilerleyen üniversite öğrencisi Orhan Emre Abay, bu sırada plakası belirlenemeyen bordo renkli bir araçla yarışmaya başladı.

Hızla ilerleyen araçlar havalimanı mevkiine geldiklerinde Abay’ın kullandığı araç kontrolden çıktı. İçerisinde 2 kişinin bulunduğu araç, aynı yönde gitmekte olan Orçun Beytaş yönetimindeki 34 TB 002 plakalı hatlı minibüse arkadan çarptı. Bu sırada arkadan gelen 34 ZY 6180 plakalı aracın sürücüsü Mesut Çiçek, kaza yapan araçlara çarpmamak için direksiyonu kırdı.

Kontrolden çıkan araç, yol kenarındaki yaklaşık 10 metrelik çukura ters bir şekilde düştü. Kazada, üniversite öğrencisi Abay’ın yanında bulunan arkadaşı ve çukura yuvarlanan araçta bulunan 3.5 yaşındaki Utku Çiçek yaralandı.

Mesut Çiçek, eşi Yeliz Çiçek ve oğlu Barış Çiçek, kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar Bakırköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis, Orhan Emre Abay’ı gözaltına alarak karakola götürdü.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, araçların çekilmesinin ardından normale döndü.

istanbul
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 11:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?