4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yaş yetmiş, iş bitmemiş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'nün 75 sakini, bugünlerde kurum bünyesinde açılan sanat atölyesinde yeniden üretime geçmenin keyfini yaşıyor.

Kayışdağı Darülaceze bünyesinde düzenlenen sanat atölyesi, geçtiğimiz günlerde faaliyete başladı. Ekim-Mayıs döneminde devam edecek olan atölye çalışmalarına şu an itibariyle 75 Darülaceze sakini katılıyor. İSMEK'ten gelen eğitmenler tarafından verilen uygulamalı eğitimlere katılan Darülacezeli amcalar ve teyzelerin, ahşap boyama alanındaki çalışmaları, görenlerin beğenisini kazanıyor.

Sanat Atölyesi çalışmalarına katılan Kayışdağı Darülaceze sakinleri sabah kahvaltısının ardından atölyenin yolunu tutuyor. Sabah 9.30'da başlayan ilk grup çalışmaları öğle yemeğinin yendiği 12.00'ye kadar devam ediyor. Kayışdağı Darülaceze'nin sanat atölyesinde öğleden sonra grubu çalışmaları ise 13.30-16.00 saatleri arasında devam ediyor.

Kayışdağı Darülaceze sakinleri, sanat atölyesinde yaptıkları ürünleri, kurum yönetiminin kendilerine tahsis ettiği stantlarda satışa sunuyor. Darülacezeliler, el emeği göz nuru dökerek ortaya koydukları eserleri 10-50 YTL arasında Darülaceze'yi ziyaret eden misafirlerin beğenisine sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü sanat atölyesinde yapılan ürünlerden bazıları satış reyonlarına konulmuyor. Özenle muhafaza edilen eserler, İSMEK'in her yıl bahar aylarında Feshane'de açtığı ve Dünya'nın en büyük el sanatları sergisinde İstanbulluların beğenisine sunulacak.

Öte yandan; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'nde bugün itibariyle 723 yaşlı ve kimsesiz İstanbullu yaşamını sürdürüyor. Kayışdağı Darülaceze tesislerinde yaşamını sürdüren kimsesiz yaşlıların, yaşamsal ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal gereksinimlerinin de karşılanması yönünde de birçok organizasyon düzenleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 00:19:56
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 00:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?