30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yasal süreci başlattık

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, İstanbul Sapphire projesi hakkında çeşitli yayın kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, Kiler ailesinin ve Kiler Holding’in yerel seçim öncesinde siyasi malzeme olarak kullanıldığını öne sürdü

Nahit Kiler, “Binamız, belediyenin verdiği ruhsata göre inşa ediliyor. Ruhsatta da mevzuata aykırı bir şey yok” dedi.
İstanbul Sapphire’in imar durumu hakkındaki tartışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bir televizyon programında, binaya CHP’li Şişli Belediyesi’nin imar verdiğini söylemesiyle alevlenmişti. İstanbul CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ise dünkü Hürriyet’te yayımlanan açıklamasında, AKP’li Kâğıthane Belediyesi’nin verdiği ruhsatı gösterek 2.5 emsal olarak verilen ruhsata göre en fazla 25 bin metrekare inşaat yapılabileceğini, Sapphire projesinin 150 bin metrekarenin üstünde bir inşaat alanına sahip olduğunu söylemişti.

‘Yasal süreci başlattık’
Nahit Kiler, İstanbul Sapphire projesinin arsa sahibi olan Güney Turizm A.Ş.’nin Ekim 1997’de Şişli Belediyesi’nden otel ve alışveriş merkezi ruhsatı aldığını, inşaatın yarım kaldığını söyledi. Nahit Kiler, Sapphire’in inşaat ruhsatını ise 22 Ekim 2006’da Kâğıthane Belediyesi’nden aldıklarını açıkladı.
Büyükdere’deki emsalin Nurettin Sözen’in döneminde zemin altı hariç 3, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı döneminde ise zemin altı hariç 2.5 olarak değiştirildiğini hatırlatan Nahit Kiler, toplam inşaat alanı 165 bin 139 metrekare olan İstanbul Sapphire’in, emsale dahil inşaat alanının kuralına uygun olarak 29 bin 785 metrekare olduğunu anlattı.
Kiler “Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, bir partinin İstanbul belediye başkan adayı olan kişi ve aynı partinin İstanbul İl Başkanı ile ilgili yasal süreci başlatmış bulunmaktayız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 22:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?