4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yaşlı çift huzurevinde dünya evine girdi

Bugüne kadar hiç evlenmeyen 83 yaşındaki Ermeni asıllı Sara Özşalom huzurevinde tanıştığı Tunç Şıpkalı ile dünya evine girdi. 

Çiftin nikah töreninde duygu dolu anlar yaşanırken, gelin Sara Özşalom nikah kıyıldığı sırada göz yaşlarına hakim olamadı. 

Maltepe'deki huzurevinde yaşayan 70 yaşındaki Tunç Şıpkalı ve 83 yaşındaki Sara Özşalom yedi sene önce başlayan arkadaşlıklarını bugün nikah masasında evliliğe dönüştürdüler. Zümrütevlerde'ki huzurevinde kıyılan nikah törenine, huzurevi sakinleri ve evlenen çiftin yakınları katılırken, çiftin nikahını ise Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse kıydı. Çiftin nikah şahitliklerini ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdür Yardımcıları Mehmet Küçüktalaslı ve Şakir Çavuş ile çiftin huzurevindeki arkadaşları Metin Örse ve Mehmet Çelik yaptı. Belediye Başkanı Fikri Köse, damada "evet diyormusunuz" sorusunu sorduğunda damadın, "evet desem mi demesem mi?" şeklindeki şakası herkesi kahkaya boğdu. Nikah kıyıldığı sırada gelin Özşalom gözyaşlarına hakim olamadı. İmzaların atılmasından sonra Başkan Fikri Köse evlilik cüzdanını geline vererek çifte bir ömür boyu mutluluk diledi. 

Nikahtan sonra çift kendileri için hazırlanan pastayı birlikte keserek birbirlerine ikram etti. Ardından piste çıkan yeni evli çift gönüllerince dans ederek tebrikleri kabul etti. 

Öte yandan, damadın yakınları ise nikahın kıyılmasından sonra sevinç gözyaşları dökerek Tunç Şıpkalı'yı tebrik etti. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen gelin ve damat gazetecilerin sorularını da güçlükle cevapladı. 83 yaşındaki gelin Sara Özşalom, "Çok teşekkür ederim, bugün çok heyecanlıyım. Çok mutluyum. Ne diyeyim hakikaten herkes bizim için rahatsız olmuş. Bizim için buralara kadar geldiler. Çok teşekkür ederim. Hayatımın en mutlu günündeyim" dedi. 

Damat Şıpkalı ise "Bende Sara hanım gibi biraz heyecanlıyım ama yedi senelik bir arkadaşlığımızın sonunda karar verdik ve bugünü seçtik" diye konuştu. 

Huzurevi sakinleriyse arkadaşlarının mutlu gününde müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Huzurevinde kalan yaşlılardan bazıları ise göz yaşlarına hakim olamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 13:17:57
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 13:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?