3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Yaşlı çift 'simsar 'kurbanı'

Kurban simsarı, Kadıköy'de yaşlı bir çifti "kızınıza kurban parası göndereceğim" diyerek dolandırdı.

Yaşlı çiftin elindeki parayı alan hırsızın girdiği binada arama yapan polis ise bozulmamış örümcek ağlarından hırsızın binada olmadığını anladı.

Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, otobüsten inen Nurettin Taşçı ve eşi Telli Taşçı'nın yanına tanımadıkları bir kişi geldi.

Yaşlı çifte kızlarını tanıdığını ve kurban parası göndereceğini söyleyen dolandırıcı, hastaneye giden çiftten 300 YTL parayı alarak bir binaya girdi.

Dolandırıldıklarını anlayan yaşlı çift kurban simsarının kaçmaması için binanın giriş kapısını tutarak polise haber verdi. Hemen olay yerine gelen polis dolandırılan çiftle binadaki daireleri tek tek gezip belirlenen eşkaldeki dolandırıcıyı aradı. Yapılan kontroller bir sonuç vermeyince son olarak binanın bodrumuna bakıldı. Polis memuru bodrumda inceleme yaparken pratik zekasını da gözler önüne serdi. Bodrumdaki örümcek ağlarını gören polis memuru, "Burada örümcek ağları var, bozulmamış, hırsız buradan kaçmamış" dedi.

Yapılan kontrollerde arama sonuç vermezken Nurettin Taşçı, "Otobüsten indik yanımıza bir genç geldi kızımı ve oğlumu tanıdığını söyledi. Kızıma kurban parası göndereceğini söyledi ben de inandım 300 YTL verdim. Bu binaya girdi" diye konuştu. Nurettin Taşçı'nın eşi de hastaneye gideceklerini söyleyerek dolandırıcının kendilerini kandırıp kurban parası bahanesiyle paralarını aldıklarını söyledi. Elinde hastane raporları bulunan yaşlı kadın uğradıkları olay karşısında tepki göstererek "ayıp, böyle şey yapılır mı?" diye konuştu.

Polis mağdur durumda kalan yaşlı çifte yardımcı olabilmek için elinden geleni yaparken, son bir umut Nurettin Taşçı'yı ekip otosuna bindirip çevrede araştırma yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 20:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?