6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yatı da 32 trilyona aynı avukat satın aldı

Uzanlar’ın şaraplarını ve Sikorsky helikopterini satın alan avukat Yağız Ali Dağlı, şimdi de Cem Uzan’ın Frequency adlı yatını 32 trilyona aldı. Dağlı, Frequency’i İngiliz Finesse Management Ltd. için aldı.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu Uzan Grubu’na ait yatların satışında ünlü ceza avukatı Yağız Ali Dağlı bir kez daha sahneye çıktı. Satışı bir süre önce yapılan şarapları 330 milyar liraya adı açıklanmayan bir İngliiz şirketi, Sikorsky model helikopteri 8 trilyon 375 milyar liraya İngiliz Palm Harbor Holdings adına alarak dikkatleri üzerine çeken Dağlı, dün de Cem Uzan’ın Frequency isimli yatını 32 trilyon liraya bir başka İngiliz şirketi Finesse Management Ltd. için aldı.

Uzan Grubu’nun borçları nedeniyle haczettiği mallarını satan TMSF, dün de 2 yat, 1 yelkenli tekne, 1 katamaran yelkenli yat, 1 motor yat ve 1 sürat motorunu toplam 75 trilyon 90 milyar liralık muhammen bedelle satışa çıkardı. TMSF satış mahallinde yapılan satışta sadece Frequency adlı yat ile ve I’m Yours adlı tekne alıcı buldu. Uzanlar’ın müzeyede ile satılan değerleri şaraplarını ve TMSF tarafından açık artırmayla satışa sunulan Sikorsky heliopterini alarak dikkatleri üzerine çıkan ceza avukatı Yağız Ali Dağlı, Frequency yatının da alıcısı oldu.

DEVLET DE KAZANSIN

Süper/mega yat kategorisinde 1998 yılına kadar dünyada inşaa edilen 43 metreden büyük en kaliteli ilk beş yat arasında olma özelliğini taşıyan "Frequency" isimli yatın muhammen bedeli 40 trilyon 125 milyar lira olmasına karşın, Dağlı tek talip olması nedeniyle açık artırmanın başladığı 32 trilyon liradan yatı satın almayı başardı. Yapılan açıklamaya göre Dağlı, bu yatı İngiltere kökenli Finesse Management Ltd. şirketi adına aldı.

Dünkü açık artırmada Sunseeker marka 15.28 metrelik ‘I’m Yours’ adlı motor yat da 175 milyar liraya yeni sahibini buldu. "I’m Yours", 175 milyar liraya Pekcan Otomotiv şirketinin sahibi Can Pekcan’ın oldu.

Bu teknenin 169 milyar lira ile başlayan açık artırmasına da katılan Dağlı, teknenin Pekcan’a gitmesinin ardından gazetecilerin "Neden diğer teknenin fiyatını artırdınız" sorusuna "Biraz da devlet kazansın" yanıtını verdi.

Dünkü açık artarmaya yatların bağlı olduğu Vizitur adlı şirketten adının Gül olduğu öğrenilen bir yetkili, gözlemci olarak katılmak istedi. Ancak bayrağı olmadığı için TMSF tarafından buna izin verilmemesi üzerinde bu şirket temsilcisi ihalenin yapılamayacağına dair mahkeme kararı olduğunu söyleyerek TMSF binasından ayrıldı.

Öte yandan dünkü ihalede satışı gerçekleşmeyen Air Waves adlı yat ve tekniler için pazartesi günü yeniden açık artırmaya çıkılacağı açıklandı.
istanbul
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 08:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?