6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yatlarda kalan misafirler panikte

Misafir kamaralarında bulunan gizli kameralarla karanlıkta bile Hollywood filmi gibi renkli ve sesli çekim yapılabiliyor. Görüntülerin uydu aracılığıyla Telsim üzerinden doğrudan Uzanlar’ın kendi laptoplarına aktarıldığı belirtiliyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Uzanlar’a ait iki mega yatta misafirlerin kaldığı yatak odalarında bile gizli kameraların ortaya çıkması yakın dostları arasında bile paniğe yol açtı.

Uzanlar’a ait yatların arasında en önemli yeri Cem Uzan’a ait "Frequency ’ve Hakan Uzan’a ait" Airwaves’ tutuyor. 1999 yılında Almanya’da Abeking&Rasmussen tersanesinde inşa edilen 887 grostonluk "Airwaves’e yerleştirilen gizli kameraların dünyanın herhangi bir yerinden bilgisayar aracılığıyla tekne içindeki görüntü, ses ve data bilgilerini uydu üzerinden iletebildiği, Hakan Uzan’ın özel odasında bulanan çalışma masası altına monte edilen kumanda sisteminin yanı sıra yatak odasındaki gizli bölmede sistemin bilgisayar bağlantılarının, tekneye el konulmadan önce söküldüğü tespit edildi. Her iki teknedeki uydu verici sistemlerinin sahip oldukları teknoloji ile normal bir uydu sisteminden çok daha hızlı çalıştığını belirten TMSF yetkilileri, uydular arasındaki geçiş süresinin ise 1 saniye gibi inanılmaz bir zamanda gerçekleştiğini söyledi. Sistemler sayesinde tekneler hareket halindeyken bile nerede ve ne durumda oldukları hakkında bilgi ve yatlara ait data, görüntü, sesin aktarılabildiği, yatların tüm kontrolünün bu sistem vasıtasıyla yapılabildiği belirtildi. Normal bir uydu sisteminin 20-25 bin dolara kurulabildiğini belirten uzmanlar teknelerdeki sistemin tanesinin yaklaşık 250-300 bin dolar civarında olduğunu söyledi.

vatan gazetesi
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 09:18:07
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 11:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?