7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Yayaların arasına daldı

Maltepe'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü kaldırımda yürüyenlere çarptı. Kaza Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi'nde saat 17.00 sıralarında meydana geldi.

34 YC 5098 plakalı otomobilin sürücüsü 25 yaşındaki Burak Zafer Özlü bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil büyük bir hızla kaldırımda yürüyen yayaların arasına daldı. Otomobil üç kişiye çarptıktan sonra sokak ismi yazan direği devirip durdu. Otomobilin o sırada okuldan çıkış yapan öğrencilerin olduğu Kazım Tunç İlkokulunun giriş kapısına metreler kala durması daha büyük bir kazayı önledi. Vatandaşlar hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulanslara bindirip çevredeki hastanelere kaldırdı. Üçüncü yaralı için beklenen ambulans biraz gecikince vatandaşların tepkiside gecikmedi. Yaralı kadının başında duran bir kadın, "etrafımızda kaç tane hastane var hala ambulans gelmedi" diye tepki gösterdi.

3 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak vatandaşlar otomobil sürücüsünün alkollü olduğunu iddia etti. Bir görgü tanığıda "Sürücü alkollüymüş burada yayalara çarptı, okula doğru gitse daha büyük bir kaza olurdu" dedi. Kaza yapan otomobilin kaldırıma çıkmadan önce yolda bıraktığı fren izleri dikkati çekerken, Sürücü Burak Zafer Özlü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2013 Cumartesi 13:51:26
Güncelleme :6 Ekim 2013 Pazar 18:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?