1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Yaz yağmuru buhar oldu uçtu

İstanbul'da önceki gün başlayan sağanak yağışın hafta başında da devam edeceği müjdesi, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan İSKİ'de heyecanla karşılanmadı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan "İstanbul'da 3-4 gün aralıklı olarak yağışlar devam edecek. Sellere karşı dikkatli olun" bilgisine rağmen İSKİ'deki karamsarlık sürüyor. İSKİ'ye göre 4 gün süreceği belirtilen yağışlar, İstanbul'un barajlarına yeterli suyu sağlamayacak.


Melen'e hız verildi 

İSKİ basın bürosu tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmaması için yaz değil, kış yağışlarına ihtiyaç olduğu bildirildi. Yaz yağmurlarının sağanak, yani hızlı ve kısa yağış olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Önceki gün yağan yağmur, İstanbul'un bir günlük su ihtiyacını dahi karşılamadı. Çünkü toprak suya aç. Yağmur, toprak tarafından hızlı bir şekilde emildi. Büyük bir bölümü de buhar olup havaya karıştı. Hiçbir zaman yaz yağmurları barajları doldurmaz. 4 gün yağsa dahi sağlayacağı su miktarı birkaç günü geçmez" denildi. 

Mayıs 19 itibarıyla İstanbul'daki barajlarda 396 milyon metreküp su bulunduğu ve bunun yaklaşık 200 günlük ihtiyacı karşılayacağı belirtilerek, "Kış ayında yağan yağış yaz ayındaki gibi lokal değil, bölgeseldir. Yaşanılan rahatsızlık kış aylarında İstanbul'a yağmurun yağmamasıdır. Eğer önümüzdeki sezon da böyle geçerse işimiz zor. Melen Çayı'ndan su taşıma projesi bu nedenle hız kazandı" denildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 14:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?