6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yedi Kocalı Hürmüz, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde

Sadık Şendil’in 1967 yılında yazdığı oyun, geçim sıkıntısını bulduğu ilginç evlilik modeli ile aşmaya çalışan Hürmüz’ün öyküsünü anlatıyor. Hürmüz’ün altı kocadan sonra bulduğu "aşk"ın ardından yaşadığı komik durumlar müzikal formunda sahneye taşınıyor.

Oya Başar’ın Hürmüz rolünde sahneye çıktığı oyunda, Hürmüz’ün kocalarını Atacan Arseven (Berber), Mustafa Arslan (Hallac Enver), İskender Bağcılar (Kabadayı Ömer), Nejat Birecik (Hızır Reis), Asker Ali (Murat Bavli) ve Selçuk Soğukçay (Bekçi Memo) canlandırıyor. Hürmüz’ün Doktor aşkı rolünde ise Ali Karagöz oynuyor.

Oyunda kocasını Hürmüz’e kaptıran Havva rolünde Perihan Savaş ve Hürmüz’ün sırdaşı Aznif rolünde ise Nilgün Kasapbaşoğlu var.

Dekor Tasarımını Nurullah Tuncer’in (Genel Sanat Yönetmeni), kostüm tasarımını Türkan Kafadar, koreografisini Salima Sökmen ve müziklerini Mertol Şalt’ın gerçekleştirdiği oyunda, Saltuk Kaplangı (Kadı), Yalçın Avşar (Torik), Vildan Gürelman (Rukiye), Derya Kurtuluş (Anne), Tanju Tuncel (I. Kadın), Vildan Gürelman (2. Kadın), Derya Kurtuluş (3. Kadın) rol alıyorlar.

Tuğrul Arsever, Yalçın Avşar, Murat Bavli, Öner Erkan, Kubilay Penbeklioğlu, Oğuzboy V. Şahin ve Çağlar Yiğitoğulları ise Çete üyesi rolünde sahneye çıkıyor.

Yasemin Gezgin, Banu Aydın, Reyhan Karasu, Deniz Dikmen, Demet Coşkun, Özge Tahran, Volkan Kandemir, Kaan Yoldaş, Volkan Ayhan, Serkan Bacak, Murat Üzen ve Murat Güreç ise oyunun dansçı kadrosunu oluşturuyor.

Yedi Kocalı Hürmüz, 17-21 Kasım tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyredilebilir.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 10:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?