4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yeğeninin kız arkadaşını kaçırdı

YEĞENİNİN KIZ ARKADAŞINI KAÇIRDI

Esenler'de 17 yaşındaki genç kız, erkek arkadaşının amcası tarafından kaçırıldı. Durdukları akaryakıt istasyonundaki bir görevliye gizlice durumu anlatıp, ailesinin numarasını veren genç kız, ihbarı alan jandarma ekiplerinin nefes kesen takibi sonucu kurtarıldı.

Olay, 25 Mayıs 2011 gece saat 00.15 sıralarında Esenler'de yaşandı. Alınan bilgiye göre, N.G.S., erkek arkadaşı ile bir kafede oturduktan sonra evine gitmek istedi. Sevgilisinin amcası, genç kızı evine bırakma bahanesiyle aracına aldı. Zanlı B.Ş., daha sonra genç kızı kaçırdı. Zanlı B.Ş., kaçırdığı kızı araca kilitleyerek Arnavutköy ilçesine götürdü. Tayakadın Köyü yakınlarına gelen zanlı, benzin almak için bir akaryakıt istasyonuna uğradı. Bu sırada zanlının bir anlık boşluğundan yararlanan N.G.S., istasyonda çalışan bir görevliye araç sürücüsü tarafından kaçırıldığını söyleyip, ailesinin telefon numarasını vererek durumu bildirmesini istedi. Bunun üzerine görevli, kızın verdiği numarayı arayarak durumu bildirdi.

Kızlarının kaçırıldığını öğrenen aile polisi aradı. Zanlının aracının görüldüğü bölgenin jandarma bölgesi olması nedeniyle de jandarmaya haber verildi. İhbar anında değerlendirilerek Jandarma Entegre ve Muhabere Bilgi Sistemi'ne (JEMUS) aktarılıp, olaya müdahale edecek devriyeler olay yerine sevk edildi.

Plakası belirlenen aracı uydudan takibe alan jandarma ekipleri operasyon için harekete geçti. Söz konusu araç uydudan ve jandarma ekipleri tarafından takibe alındı. Operasyon anı jandarma kamerasıyla da saniye saniye kaydedildi. Jandarma ekipleri, olaydan yaklaşık yarım saat sonra zanlının aracını durdurdu. Zanlı B.Ş., gözaltına alınırken, genç kız ise zarar görmeden kurtarıldı. İfadesi alınan zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 17:38:05
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 01:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?