3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Yeni hızlı feribotlar geldi

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) için Hong Kong'da inşa edilen ve İstanbul-Yalova arasında araç ve yolcu taşımacılığına katkı sağlayacak Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim isimli hızlı feribotlar İstanbul'a getirildi. 

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. için Hollanda merkezli Damen Group tarafından Çin'in Hong Kong kentinde inşa edilen Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman isimli hızlı feribotlar yaklaşık 8 ay gibi bir sürede tamamlandı. Çin'den İstanbul'a getirilen ve Pendik İskelesi'ne çekilen feribotların İstanbulluların hizmetine sunulması için son hazırlıkları tamamlanıyor. Güvertesi açık, iki yönlü yanaşma ve seyir imkanı sağlayan Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim isimli hızlı feribotlar 85 metre boyunda ve 21 metre genişliğe sahip. 112 araç ve 600 yolcu kapasiteli 2 bin 950 grostonluk gemilerde 4 adet makine bulunuyor. İstanbul-Yalova arasında araç ve yolcu taşımasında kullanılacak feribotlar 22 deniz mili hız yapabiliyor. 

Feribotların içerisinde yolcuların rahat edebilmesi için her türlü detay düşünülürken, yolculuk sırasında iyi vakit geçirmek içinde yolcu bölümlerinin dört bir yanına plazma ekranlar yerleştirildi. Feribotların kaptan köşkleri de son teknoloji ile donatılırken, seyir sırasında kaza riskinin de yok denecek kadar az olduğu belirtildi. 

İstanbullular'ın hizmetine sunulacak lüks feribotlarda yerli ve yabancı işçiler hummalı bir şekilde çalışırken, çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi. İskeleye yanaşan
diğer feribotlardan farklılığı, boyu ve konforuyla ortaya çıkan Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman isimli hızlı feribotların İstanbul-Yalova arasındaki seferlerine en kısa sürede başlayacağı ve yoğun talebi karşılayarak deniz ulaşımında önemli bir rahatlık sağlayacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 20:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?