6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yeni koleksiyonu Metrocity'de

CEMİL İPEKÇİ'NİN

Modacı Cemil İpekçi'nin Madame Butterfly Operası'ndan esinlenerek hazırladığı "Monsieur Butterfly" koleksiyonunda yer alan kostümlerden 30'u, ECE Türkiye tarafından yönetilen Levent'teki Metrocity Alışveriş Merkezi'nde sergilenmeye başladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde serginin açılışını yapan Cemil İpekçi, sergiye gelen davetlilerle yakından ilgilendi. Ünlü modacı, "Aşk kula kulluk etmek değil, özgürlük" düşüncesinden yola çıkarak hazırladığı koleksiyonun sergisinde, ziyaretçi ve modacılarla sohbet etti. İpekçi yaptığı konuşmada ise kadınların sorunlarına değindi. "İlk önce eğitim" diyen Cemil İpekçi, kadınların kanuni haklarının ne olduğunu öğrenmesi gerektiğini vurguladı. Cemil İpekçi, "Eğitim sistemi değiştirilmeli. Maalesef bu sistemde çocuklar mahvoldu. Dünya değişiyor. Defile dışında da artık kıyafetleri sergilediğimiz oluyor. Bugün Kadınlar Günü. Tek bir günü kadınlar günü olarak düşünmek mümkün değil. Hayat, kadınlar üzerine kurulmuş. Zaman zaman kadınlar ülkemizde olduğu gibi haklarını kullanamıyorlar. Ülkemizde maalesef ötekileştirme var. Ben ülkemizdeki kadınlara kızgınım. Haklarını kazanma konusunda birbirleri ile çatışıyorlar. Hakların kazanılması gerekiyor. Kadınların, yarısı kadın meclise kavuşma hakkı var. Kadın, tanrının bir lütfu bir hediyesidir. Keşke ben kadın olarak dünyaya gelseydim" şeklinde konuştu.

Eğitim ve çağdaşlaşmanın temizlikten geçtiğine değinen İpekçi, Mardinli insanların İstanbullulardan daha çağdaş olduklarını söyledi. "İstanbul'un suyunu içen değişiyor" diyen İpekçi şöyle konuştu;

"Biz Cumhuriyet çocukları olarak Osmanlı'ya dayandığımızı unutmamalıyız. Kadınlara erkekler konusunda büyük görev düşüyor. Aslında erkekler kolay varlıklar. Maalesef ülkemizde feminizm yanlış biliniyor. Kadın ve erkek kanunlar önünde eşittir, ancak doğaya göre kadın ve erkek zaten eşit değildir. Moda denilen faşist sektör her alanı ele geçiriyor. Her kadın ne kadar güçlü olursa olsun bir erkeğe, erkeğin de bir eşe ihtiyacı vardır. Bugünkü kadınların acılarına çok acımıyorum, kadınlar olarak çok birleşemiyorsunuz. Moda bir sektör ve sanatı kullanır. Yani moda katı kurallar koyar."

İpekçi, bütün aşklarını son baharda yaşadığını ifade ederek, yaşlanmaktan korkmadığını söyledi. Kardeşinin torununun kendisine "dede" dediğini belirten ünlü modacı, "Dede olmak ne güzel bir duyguymuş" dedi. Bir soru üzerine de İpekçi, "Hükümetlere kızmayın. Çünkü bu hükümetler aramızdan çıkıyor. Belediyeler, sizin kapınızın önünü temizlemesi zorunlu değil. Herkesin özel yaşantısına saygı gösterilmeli" diye konuştu.

"AK Parti'ye destek değil, en doğru olanı görüyorum şuan" diyen İpekçi, Başbakan Erdoğan'ı sevdiğini söyledi. İpekçi, "Ben AK Parti sözcüsü değilim ama maalesef destek verecek parti yok. Ben yapıcı olmayan muhalefete destek vermem" dedi.

Cemil İpekçi açıklamalarını şöyle tamamladı; "AKM'nin yıkılacağı söylendiğinde çok sevindim. Çünkü tam bir demir yığını. Taksim Meydanı'nda ağaçlar var biliyorsunuz. O ağaçlar hiçbir zaman uzamıyor. Bunun nedenini sordum dediler ki heykelin boyunu geçemez. Bu düşünceleri artık bırakmak lazım. Böyle Atatürkçülük mü olur."

Açıklamalarının ardından ünlü modacı hayranları ile sohbet edip, imza dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 18:44:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 23:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?