3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Yeni metro vagonları görücüye çıktı

Kazı çalışmaları tamamlanan ve elektromekanik işlerinin büyük bölümü biten 4. Levent- Ayazağa arasında kullanılacak Güney Koreli Hayundai Rotem firması tarafından üretilen metro vagonlarının ilk bölümü bu gün sabahın erken saatlerinde İstanbul'a getirildi. 

Vagonlardan biri Taksim meydanı'nın da halkın beğenisine sunulurken, üç vagon ise Levent de metro raylarına indirilecek. 

Yeni vagonları sabahın ilk ışıkları ile karşısında gören İstanbullular vagonları uzun uzun inceledi.Sistem entegre olduğunda, vagonlar, Taksim, Şişhane, 4.Levent, Darüşşafaka hattında İstanbullulara hizmet verecek. Yılsonuna kadar hatta indirilen vagon sayısı 28'i olacak. Bu yeni vagonlarla; elektromekanik işlerinin yapımına Ocak ayında başlanan 4.Levent- Sanayi istasyonu-Atatürk Oto sanayi istasyonları arasında deneme seferine başlayacak. 

Şu an işletilen vagonlardan farklı olarak yeni trenlerde vagonlar arasında birbirine geçiş imkânı sağlayan ara geçiş yolları bulunuyor. Böylece 968 yolcunun bir tren içinde homojen dağılımı mümkün olacak. 

Tüm vagonlar klimalı olacak. Aracın dışında hangi yöne gittiğini gösteren dijital gösterge olacak. 

Araç içinde kapı üstlerinde aracın hangi istasyona doğru gittiğini, hangi istasyonları geride bıraktığını, hattan aldığı on-line bilgi ile yolculara farklı ışıklarla gösteren "dinamik yol haritası" olacak .

Araç içinde, araç istasyona geldiğinde hangi yöndeki kapıların açılacağını gösteren dijital ok göstergesi olacak Her vagonda 6 adet LCD yolcu bilgilendirme ekranlar olacak.Tüm vagonlar tam otomatik sürüş sağlayan son sistem bilgisayarlara sahip. Sabahın ilk ışıkları ile karşılarında yeni vagonları gören vatandaşlar meraklı gözler ile uzun süre yeni gelen vagonları inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 10:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?