30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yeni sezona 3 ayrı program

İstanbul Modern Sinema, yeni sezona Ekim ayında üç ayrı programla başlıyor. İstanbul Modern Sinema, “Site” sergisine paralel olarak, 1-11 Ekim tarihleri arasında “Site Filmleri” isimli bir film programı sunuyor. 15-22 Ekim tarihleri arasında ise, İstanbul Modern Sinema ve İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle, popüler kültür tarihine damgasını vurmuş, esin kaynağı olmuş beş kahramanı anlatan “4 Adam, 1 Kadın” adlı bir program gösterilecek. 30 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Pera Fest kapsamında Fransız Kültür Merkezi’nin düzenlediği “Yeni Dalga’nın 50. Yılı” başlıklı program gösterime sunulacak.

 1-11 Ekim tarihleri arasında gösterime sunulacak olan “Site Filmleri”, Sarkis’in kendi sanatıyla ilişkilendirdiği filmlerden oluşan bir seçki. Programda Federico Fellini’nin Sekiz Buçuk, Jean Marie Straub - Danièle Huillet’nin Anna Magdalena Bach’ın Güncesi ile Musa ve Harun, Sergei Paradjanov’un Narın Rengi, Robert Kramer’in Buz, Andrei Tarkovski’nin Stalker, Amos Gitai’nin Vaat Edilmiş Topraklar ve Zeki Demirkubuz’un Kader isimli filmleri yer alıyor.

 15-22 Ekim tarihleri arasında, İstanbul Modern Sinema ve İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle, popüler kültür tarihine damgasını vurarak esin kaynağı olmuş beş kahramanı anlatan “4 Adam, 1 Kadın” adlı bir program gösterilecek. Programda İtalyan sinemasının ayrıkotu, yönetmen-senarist Pier Paolo Pasolini’yi, Barok akımının ilk büyük sanatçısı Caravaggio’yu, gerçek bir edebiyat kahramanı Dostoyevski’yi, 60’ların Güney Amerikası’nda dillere destan bir pop yıldızı Tony Vilar’ı ve İtalya’nın aykırı feminist şairlerinden Sibilla Aleramo’yu konu alan filmler bulunuyor.

 30 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Pera Fest kapsamında Fransız Kültür Merkezi’nin düzenlediği “Yeni Dalga’nın 50. Yılı” başlıklı program gösterime sunulacak. Programda, 1950’li yıllların sonunda Fransa’da ortaya çıkan sinema akımı Yeni Dalga’nın 50. yıldönümü nedeniyle, o döneme damgasını vuran ve bu akımın etkilediği Jean-Luc Godard, Claude Chabrol, François Truffaut ve Agnès Varda gibi yönetmenlerin filmleri var.
 

...
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 23:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?