3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Yeni su tarifesi belli oldu

İstanbul'da ev ve işyerlerinde su ücretlerine yüzde 2.5 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeyle özel okullar resmi okullarla aynı fiyata çekildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İSKİ'nin 2.35 milyar YTL'lik 2007 yılı bütçesi ile tarife teklifini oybirliğiyle kabul etti. 

Yeni tarifenin yürürlüğe girmesiyle resmi okullardaki su kullanımına yüzde 3.5 zam, özel okullarda ise yüzde 46 indirim yapıldı. Hastanelerdeki metreküp birim fiyatları da yüzde 6 oranında indirildi. 

Yeni yıldan itibaren geçerli olacak su tarfesine göre, İstanbul'da su fiyatlarına ev ve işyerlerinde yüzde 2.5 oranında zam yapıldı. Konutlarda ilk 30 metreküpe kadar suyun birim fiyatı 1.6 YTL'den 1.64 YTL'ye çıktı. İşyerlerinde ilk 9 bin metreküpe kadar suyun metreküp fiyatı 3.2 YTL'den 3.28 YTL'ye çıktı. Resmi okullarda suyun metreküp fiyatı 1.38 YTL'den 1.43 YTL'ye çıktı. Resmi okullarla aynı seviyeye çekilen özel okullarda 2.66 YTL olan metreküp birim fiyatı da 1.43 YTL oldu. Özel okullarda yapılan indirim oranı yüzde 46 oldu. Resmi ve özel hastanelerde 2.66 olan metreküp fiyatı 2.50'ye indirildi. Resmi ve özel hastanelerde yapılan indirim yüzde 6 olarak gerçekleşti. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında meclis üyelerine brifing veren İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, dünya kamuoyunun dikkatlerini üzerinde toplayacağı 2009 yılı Dünya Su Forumu'nun da İstanbul'da yapılacağını belirtti. 

"Bu tür gelişmelerin elbette İstanbul'a hizmet eden bizleri hem sevindirmekte, hem de çalışma aşk ve heyecanımızı arttırmaktadır" diyen Çodur, "Elbette böylesine bir kente hizmet ediyor olmak hem heyecan vericidir hem de insana ağır bir sorumluluk yüklemektedir. Onun için bu kentte hizmet eden bizlerin hiçbir zaman ve hiçbir zeminde yanlış yapma lüksü yoktur. Bu anlayışla hizmet etmeye çalışan biz İSKİ çalışanları, gerçekten İstanbulumuz'un, ülkemizin hatta dünyamızın geleceği açısından en hayati mesele olan su ile ilgilenmekteyiz. Ve biz bu kentin her karışında su ve ona ilişkin sorunları çözmekle meşgulüz" şeklinde konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 20:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?