30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yeni yıla mutlu girdiler

Serpel Yaman’ın dramını anlatan "Bir özürlü koca üç özürlü çocuk" haberi Hürriyet’te yayınlanınca, yardım yağdı.

Çocukları ve eşiyle yeni yıla mutlu giren Serpil Yaman "İnsanlık ölmemiş. Evimiz ilk defa bu kadar yiyecek gördü" dedi.

14 yaşındayken, 4 bin YTL başlık parası için ailesinin zoruyla akli dengesi yerinde olmayan 46 yaşındaki Mustafa Yaman ile evlendirilen, zihinsel engelli üç çocuğu olan Serpil Yaman’a, ilk müjdeli haber, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’dan geldi.

Çubukçu, Yaman ailesine ilk etapta acil nakdi yardım yapılacağının müjdesini verirken, 2 ya da 3 çocuk için evde bakım ücreti bağlanacağını açıkladı. Ardından, her köşesine fakirliğin izlerinin sindiği eve, yiyecek ve giyecek yardımı yağdı.

Dün sabah Fatih Kaymakamlığı’na çağrılarak kendisine 250 YTL para yardımı yapıldığını belirten Serpil Yaman,şunları söyledi:"250 YTL ile eve sevinç içinde geldim. Bu gece yılbaşı. Aralarında 1 yaş olan Tuğba ve Turgut’un da bu akşam doğum günleri. Onlara para verdim. Onlar maske ve çeşitli süs eşyaları aldı. Küçük bir pasta alacağız. Bu sene bizim için mükemmel başlayacak. Bakanımız dahil her kesimden yardım yapılıyor. Bu yardımlara kendimden çok, kocam ve çocuklarımın geleceği için sevindim. Onların rahat edecek olması üzerimdeki yükü hafifletti. Kirayı, elektrik, su ve yakacak parasını nasıl ödeyeceğimizi düşünmeden kafamı yastığa gönül rahatlığı ile koyacağım."

Fatih Kızılay Şube Başkanı Bekir Artuğ, peynirinden suçuğuna, salamından kaşarına kadar yiyecek yardımlarından oluşan 3 kolilik paket getirdi. Artuğ, Yaman ailesini Fatih’te bir mağazaya götürerek beğendikleri kıyafetleri alma fırsatını da aileye sundu. Yaman ailesi uzun seneler sonra yeni elbise mutluluğu yaşadı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de aileye soba, kömür, tekerlekli sandalye, kumanya, çocuk bezi verdi. Demir ayrıca çocuklara ranza, bisiklet ile aile reisine belediyenin temizlik firmasında iş sözü verdi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 11:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?