30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yeniköy sahilinde arama

Bir vatandaşın denizde mühimmat gördüğünü bildirmesi üzerine deniz polisi, Yeniköy sahilinde araştırmaya başladı.

Avusturya Konsolosluğu karşısındaki sahilde arama yapan polis ekipleri, denizde de arama başlatılması için olay yerine dalgıç istedi.

Dalgıçlar denize dalmak için hazırlıklarını yaparken, bölgede mühimmat bulunduğu iddia edildi. Sarıyer Yeniköy sahilinde denizde arama yapan polis ekipleri, mühimmatlara ulaştı. Denizde arama başlatan Deniz Polisi ve dalgıçlar, dağınık halde su üstünde yaklaşık 40 adet Kaleşnikof mermisi ve 1 adet 7.65 tabanca tabanca mermisi buldu.

Alınan bilgiye göre sabah saat 09.30 sıralarında Yeniköy sahiline gelen bir grup çocuk, denizde mermi gördü. Bunun üzerine çocuklar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik kordonu oluşturdu. Ardından Deniz Polisi ve dalgıçlar da olay yerine geldi. Yer belirlemesinin ardından aramalara başlayan ekipler, su üzerinde yaklaşık 40 Kaleşnikof mermisi ve 1 adet 7.65 mm. çapında tabanca mermisi buldu. Ardından devam eden aramalarda ise yeni mühimmat bulundu.

Uzun süre su altında kalan dalgıçlar, buldukları çok sayıda mermiyi kıyıda bekleyen polislere teslim etti. Mermiler bir yandan sayılıp tutanak hazırlanırken, polis ekipleri mermilerin denizden çıkarılışını ellerindeki kamera ve fotoğraf makineleri ile görüntüledi. Mermiler bir süre incelendikten sonra poşetlere konulurken, torbalara su konulması dikkat çekti. Ardından poşetlenen mermiler sahile getirilen kovaların içine yerleştirildi. Bulunan çok sayıda Kaleşnikof mermisi incelemelerin ardından, olay yeri inceleme aracına götürüldü.

Sahilde bulunan vatandaşlar ise aramaları meraklı gözlerle izledi. .Sarıyer Yeniköy sahilinde ihbar üzerine başlatılan aramalar sona ererken,  200'ün üzerinde mermi bulunduğu belirtildi.

Sarıyer Yeniköy sahilinde denize giren vatandaşların ihbarı ile başlatılan aramalarda 200'ü aşkın mermi bulundu. Sabah saatlerinden itibaren denize dalan dalgıçlar, bulunan mermileri kovalarla su yüzüne çıkardı.

Olay yeri inceleme ekipleri tarafından delil poşetlerine konan mermiler, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yeniköy'deki arama çalışmalarına da saat 14.00 sıralarında son verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 15:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?