4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yerebatan Sarnıcı yükten kurtuluyor

YEREBATAN SARNICI'NIN YÜKÜ HAFİFLİYOR

Yerebatan Sarnıcı'nın üzerinde yer alan İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait eski binanın yıkımına başlandı. Yıkım işlemi tamamlandıktan sonra bölge yeşil alan olacak.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yıkım işlemine başlanan İl Özel İdaresi'nin eski binasında incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Mutlu, İstanbul İl Özel İdaresi'nin yıllarca İstanbul'un kültürüne, sağlığına ve eğitimine hizmet verdiğini belirterek, "İl Genel Meclislerimiz yıllarca İstanbul için güzel kararlar aldı. Bu bina aslında İstanbul için hizmet binasıydı ama şimdi yıkılarak yeniden İstanbul'a hizmet vermiş olacak.

İnşallah 2 ay içinde yıkım işlemi tamamlanarak binanın bulunduğu bölüm tamamen bir çevre düzenlemesi yapılmak suretiyle Büyükşehir Belediyemiz tarafından İstanbullulara armağan edilecek. Üzerinde bulunduğumuz 1500 yıllık tarihi miras Yerebatan Sarnıcı'nın da iyi korunması noktasında da bir hizmet vermiş olacak" diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş da göreve geldiği 2004 yılında dönemin valisi Muammer Güler'den, bin 500 yıllık Yerebatan Sarnıcı'nın üzerinde büyük bir yük olarak duran İl Özel İdaresi binasının kaldırılması için ricada bulunduğunu söyledi. O dönemde İl Genel Meclisi'nde karar alındığını belirten Topbaş, "Vatan Caddesi'nde yeni bir bina projelendirildi ve yapıldı. Bugün de burada binanın yıkımı gerçekleştiriliyor. Artık sarnıç ve tarihi çevre kendine geliyor" dedi.

YEREBATAN SARNICI'NIN YÜKÜ HAFİFLİYOR
YEREBATAN SARNICI'NIN YÜKÜ HAFİFLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 11:35:04
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 14:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?