6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yerel Seçimler Öncesinde Orman Bölge Müdürlüğü Teyakkuzda

Orman Kanunu’nun kendilerine büyük yetkiler tanıdığını belirten Çebi, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini bildirdi. Kanundan kaynaklanan “önce infaz et sonra mahkemeye ver” yetkisi sayesinde kaçak yapılaşmaya teşebbüsün azaldığını söyleyen Bölge Müdürü Çebi, bu durumu şöyle açıkladı: “2003 yılında 80 olayla karşılaştık. Son iki ayda ise 3 vaka yaşandı. Bunlar da henüz girişim aşamasında iken tespit edilerek infaz edildi. Vatandaşımız şunu iyi bilmelidir ki ormanlar hepimizin. Buraların yok olmasına hiçbir gerekçe ile müsaade etmeyeceğiz.”

Ormanlara verilen zararın temelinde “Ben yaparım. Nasılsa mahkeme karar verene kadar idareciler değişir.” anlayışının yattığını söyleyen Müdür Çebi, 2000 yılındaki düzenlemeyle bunun önüne geçildiğini kaydetti. Ormanın korunmasında herkese görev düştüğünü hatırlatan Müdür Çebi, duyarlı İstanbullulara şöyle seslendi: “Mesai anlayışı olmadan 2 aydır teyakkuz halindeyiz. Ben dahil herkes 24 saate göre çalışırız. Kimse seçimden dolayı taviz beklemesin. Sadece İstanbul’da 30 jeep, 15 motorize ve 2 helikopterle denetimlerimiz sürüyor. Alo 177 hattı ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor. Bu telefon sadece yangın ihbar hattı değil, ormanı kesen, ev yapan herkesin bildirilebileceği bir telefon hattıdır. 240 bin hektarlık yeşil alanda yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Duyarlı İstanbulluları ormanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum.”

Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi, sorumluluk alanında Tekirdağ ve Kırklareli dahil 602 bin hektarlık alan bulunduğunu, 60 işletme şefliği bünyesindeki yaklaşık 300 kişi ile 3 ilde nöbet tuttuklarını anlattı. Bazı gazetelerde yer alan orman alanlarının seçimler öncesi talan edildiği yönündeki haberlere de cevap veren Çebi, “İstanbul’da tek bir metrekare alanı talan ettirmedik, ettirmeyeceğiz.” iddiasında bulundu.

Bazı gazetelerin 10 yıl önceki durumu bugün yapılmış gibi gösterdiğini ifade eden Çebi, bu tür haberlerin kötü niyetli vatandaşları bu yönde teşvik edebileceğine işaret etti. Çebi, “Yanlış haberler kamuoyunu yanlış yönlendirip ormanlarımızın yok edilmesine zemin hazırlayabilir. Biz bu kentte yaşayan herkesin temiz hava ve suya ihtiyacı olduğunu hatırlatarak doğru haberlerle kamuoyunun bilinçlendirilmesini istiyoruz. Umarım herkes birlik olur. Ormanları birlikte koruruz.” diye konuştu.

zaman
Yayın Tarihi : 6 Mart 2004 Cumartesi 14:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?