30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yeşilay heyetinden İTO'ya ziyaret

Yeşilay Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Arvas, beraberinde bir heyetle birlikte yeniden göreve seçilen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ı makamında ziyaret ederek yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diledi.


Yeşilay Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Arvas, Yeşilay'ın Türkiye genelinde yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarından bahsederek, İstanbul Ticaret Odası'nın da bu çalışmalara yaptığı katkılardan dolayı Murat Yalçıntaş'a teşekkür dileklerini iletti.


Samimi bir sohbet ortamında geçen görüşmede, Yeşilay Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Arvas, 1920 de kurulan 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal'in onayı ile kamuya yararlı dernek statüsü alan bu alanda en köklü kuruluş olduklarını söyledi.
Günümüzde yaptıkları çalışmalarla Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve Hükümetin takdirini kazanarak destek görmekte olduklarını anlatan Arvas, şöyle konuştu: "Bu anlamda Yeşilay'ın sorumluluğu daha da artmış daha heyecanlı bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye genelinde okullarda uyguladığımız gençlik eğitim programları Yerel Yönetimler, İstanbul Ticaret Odası ve sosyal sorumluluğa önem veren özel sektör tarafından desteklendi ve desteklenmeye devam ediyor. Yeşilay'a gençlere daha
iyi hizmet verebilmesi için hükümetimizden büyük bir medrese talebimiz oldu. Bu anlamda İstanbul'da yer tespiti yapıyoruz uygun yeri bulduğumuzda Vakıflar Genel Müdürlüğü Yeşilay'a tahsisini yapacak ve gençlerimiz burada hem zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendirilecek hem de kültürel ve sosyal faaliyetlerle topluma faydalı hale geleceklerdir".

YEŞİLAY'A TAHSİS EDİLECEK MEDRESENİN RESTORASYONUNU YAPMAYA HAZIRIZ
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da, "Yeşilay'ın okullarda öğrencilere yönelik yapmış olduğu çalışmalara destek olmak bizim görevimiz" dedi. 2008-2009 eğitim öğretim yılında ortak bir çalışma başlattıklarını anlatan Yalçıntaş, şunları söyledi: "Bu çalışmanın daha geniş kapsamlı devam etmesini ümit ediyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak atıl durumda kaderine terk edilmiş medreseleri restore ederek yeni bir görünüm kazandırıyoruz. Bu anlamda İstanbul'da 3-4 tane medreseyi restore ettirdik.


Bunun en son örneği olarak Yeni Cami Hünkar Kasrı restoresini bitirdik ve açılışını yaptık. Yeşilay'a tahsis edilecek medreseninde restorasyonunu yapmaya hazırız" dedi.


Yeşilay'ın kendi yaşamında ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Murat Yalçıntaş, Yeşilay'la alakalı bir anısını anlattı.
Boğaziçi Üniversitesinde okurken üniversite öğrencilerinin kendi aralarında gruplar oluşturup sosyal faaliyetler yaptığını anlatan Yalçıntaş, şöyle konuştu: "Üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup sosyal faaliyetler yapmak için toplanıyor ve her toplantıda alkol içip yapacakları faaliyetleri konuşuyorlardı. Artık bu toplantılarda alkol içmek alışkanlık haline gelmişti. Bu nedenle grubun ismini bir alkol firması olan JB olarak belirlemişlerdi. Bu sırada bende arkadaşlarıma öncülük ederek Yeşilay grubunu kurmuştum.

Burada zararlı alışkanlıklardan nasıl uzak durulur, sağlıklı yaşam için neler yapılabilir gibi konuları her hafta toplanıp koşuyorduk. Bu konularda çözüm ve alternatif ararken diğer arkadaşlara da biraz atıfta bulunarak bizde her toplantıda süt içme kararı aldık. O dönemde bu yaptığımız davranış alkol içen arkadaşlar dahil herkes tarafından takdirle karşılanmıştı."

İha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?