4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yeşil'in oğlu serbest bırakıldı

Kamuoyunda "yeşil" olarak bilinen Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım yargılandığı çete davasından tahliye edildi. 

Çıkar amaçlı suç örgütü kurarak yönettiği iddia edilen, kamuoyunda Yeşil" olarak tanınan Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23 kişinin yargılandığı davada mahkeme, Murat Yıldırım ile birlikte 3 kişinin tahliyesine karar verdi.İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Murat Yıldırım, Ekrem Er ve Resul Kaya ile tutuksuz sanıklardan Şemsettin Parılday katıldı.

Duruşmada söz alan Murat Yıldırım, 16 sayfalık yazılı dilekçe sunarak, "Suçsuz ve mağdurum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. 

Yıldırım'ın avukatı Uğur Kızılca, eski savunmalarını tekrar ettiklerini ifade ederek, "Dava dosyasında deliller toplanmıştır. Müvekkilimin 34 ay süren tutukluluk süresi, kaçma şüphesinin ortadan kalkmasının ve tahliye olduktan sonra askere gidecek olmasının göz önüne alınarak tahliye edilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanıklar Ekrem Er ve Resul Kaya ise suçsuz olduklarını ve daha fazla mağdur dilmemeleri için tahliyelerini talep ettiler.Sanıkların tutukluluk durumları hakkında görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların atılı suçların niteliği, kaçma şüphesinin yoğunluğu ve tutuklu kaldıkları sürenin göz önüne alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.Duruşmaya verilen aranın ardından Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Murat Yıldırım, Ekrem Er ve Resul Kaya'nın tutuklu kaldığı süre ve delillerin toplanmış olmasını göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi. Heyet, dava dosyasını savcının esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

İDDİANAMEDEN

Davanın iddianamesinde, Murat Yıldırım'ın, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurup yönetmek", "Habip Durmuş'u öldürmeye teşebbüse azmettirmek", "Azmi Yılmaz'a yönelik yağma ve yağmaya teşebbüs etmek", "İsmet Eroğlu'na yönelik yağma", "silah ticareti" ve "sahte nüfus cüzdanı ile pasaport kullanmak" suçlarından 45 ile 75 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. İddianamede, davanın diğer 22 sanığının da 1,5 ile 44,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları öngörülüyor.

İstanbul Beşiktaş'ta yapılan 'Lacivert' isimli operasyonda 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım ve 15 kişi gözaltına alınmıştı. Çetenin haraç, çek-senet ve cinayet olaylarına karıştığı, Mahmut Yıldırım'ın ise operasyondan 15 dakika önce evden ayrıldığı öne sürülmüştü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?