30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yeşiller Partisi'nden köprü protestosu

Ortaköy Meydanı'nda toplanan Yeşiller Partisi üyeleri, İstanbul'a yapılması planlanan 3. köprüyü protesto etti. Bu sırada bazı vatandaşlar, "4. köprüyü de, 5. köprüyü de istiyoruz" diyerek gruba tepki gösterdi.

Yeşiller Partisi Beyoğlu Eşbaşkanı Serkan Köybaşı ile beraberindeki 15 kişilik grup, İstanbul Boğazı'nda tekneyle bir süre gezinti yaptıktan sonra Ortaköy Meydanı'na geldi. Ellerinde, "2. köprü çözüm oldu mu ki" yazılı pankartlar bulunan gruba, bazı vatandaşlar tepki gösterdi. "Biz 4. köprüyü de, 5. köprüyü de istiyoruz" diyen vatandaşlarla grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Daha sonra "3. köprü istemiyoruz" sloganları atan grup adına açıklama yapan Yeşiller Partisi Beyoğlu Eşbaşkanı Serkan Köybaşı, 3. köprü projesinin, otomotiv sektörü ve petrol şirketlerine rant sağlamak amacıyla düşünüldüğünü öne sürdü Köybaşı, "Trafik için ikinci köprü de çözüm olmadı. Bu projeye harcanacak 5 milyar dolara, 70 kilometreye yakın metro hattı inşa etmek mümkündür. Denizlerle çevrili bir şehirdeyiz. Bu tür kaynaklar deniz ulaşımı ve toplu taşımada kullanılırsa, daha yayarlı olacağına inanıyoruz" dedi. Grup daha sonra dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 15:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?