4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yiğit Bulut'a yanıt

Devlet Bakanlığı (Mehmet Şimşek), Referans gazetesi köşe yazarı Yiğit Bulut'un, "Merkez Bankası Bu Hareketi Neye Güvenerek Yaptı" konulu yazısına ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.


Devlet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Referans gazetesi köşe yazarı Yiğit Bulut'un "Merkez Bankası Bu Hareketi Neye Güvenerek Yaptı" konulu yazısında, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik "asılsız", "mesnetsiz", "hiçbir dayanağı olmayan" ve "son derece de etik dışı" bir imada bulunduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Ekonomi yazarı olarak kendisinin de çok iyi bilmesi gerektiği üzere, Merkez Bankası özerk bir kurumdur. Bu çerçevede Merkez Bankası aldığı tüm kararlarda bağımsız hareket eder. Dolayısıyla Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faizlere ilişkin aldığı kararları ne Hükümetin ne de Sayın Bakan Mehmet Şimşek'in önceden bilmesi söz konusu olamaz."


Merkez Bankası'nın politika kararlarının piyasalar üzerinde ne yönde etkili olacağını önceden bilmenin mümkün olmadığı belirtilen açıklamada, Yiğit Bulut'un bugünkü köşesinde Mehmet Şimşek'e yönelik iddialarının "hayal ürünü", "mesnetsiz", "kasıtlı" ve "etik dışı" olduğu kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?