1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Yıkılma tehlikesi olan bina boşaltıldı

Şişli'de bir bina, duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle boşaltıldı. Çatlakların yandaki arazide devam eden otel inşaatı nedeniyle oluştuğu iddia edilirken, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, mağdur aileleri misafir edeceklerini söyledi. 

Olay, Subayevleri Muşir Abdullah Sokak'taki 8 katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binada oluşan çatlaklar nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar, belediye ve polisi arayarak yardım istedi. Bunu üzerine harekete geçen belediye ekipleri, binanın boşaltılmasına karar verdi. Çatlakların, binanın yanında inşaatı devam eden bir otelin temel kazma çalışması sırasında oluştuğu öne sürülürken, binadaki vatandaşların tedbir amaçlı olarak dışarı çıkartıldığı belirtildi.

Olay yerine gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, binadaki incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, mağdur aileleri misafir edeceklerini ve olayla ilgili teknik takibin başlayacağını söyledi. Sarıgül, "Belediyemizin teknik ekipleri binayı inceledi. Şuan için olumsuz bir durum görünmüyor. Yalnız ben bazı üniversitelerimizin profesörlerini aradım. Teknik inceleme hemen başlayacak. Kesin sonuç çıkıncaya kadar buradaki vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Bu bina yıkılırsa, gerekirse yeniden inşaa ederiz. Burada oturan vatandaşların zerre kadar suçu yok" dedi. 

Olaya tepki gösteren vatandaşlar ise, "Bazı dairelerde çatlaklar oluştu. Otel inşaatı 2 aydır devam ediyor ancak bu çatlaklar bugün oluştu. Biz de şuan için beklemedeyiz. Tedbir amaçlı binayı boşattık" diye konuştu.
Oluşan çatlaklar nedeniyle evlerinden çıkartılan aileler, Şişili Belediyesi'ne götürüldü.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 23:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?