20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yıkımda maskeli provakasyon!

Kağıthane'de kaçak gecekonduların yıkımında olaylar çıktı. Yüzlerinde maske bulunan bir grup, sokağa girmek isteyen polis panzerini taşlarken, güvenlik güçleri gruba biber gazı sıktı. Kağıthane Güzeltepe Mahallesi'ndeki 10 gecekondunun yıkımı olaylı gerçekleşti.

Sabah saatlerinde kaçak gecekonduların bulunduğu Güzeltepe Mahallesi'ne gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri, maskeli 15-20 kişilik grubun kurduğu barikatlarla karşılaştı. Yüzlerinde maske, ellerinde molotofkokteyli ve sapan bulunan göstericiler, güvenlik güçlerinin sokağa girişini engellemeye çalıştı. Tüm uyarılara rağmen göstericiler, çevreden topladıkları taşları polis panzerine fırlattı. Attıkları molotofkokteyliyle sokakta ufak çaplı yangınlara neden olan göstericileri, tazyikli suyla sokağa giren polis panzeri dağıttı. Panzerin hızla sokağa girmesi üzerine yüzleri maskeli grup kaçmaya başladı.

Panzerin ardından çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi, kaçak gecekonduların bulunduğu sokağa giriş yaptı. Polisin ardından yıkım ekipleri de olay yerine girebildi. Çevrede yapılan incelemeler sonucunda bazı göstericiler gözaltına alındı.

Kaçak gecekondular, ekipler tarafından yerle bir edildi. Bazı vatandaşlar, evlerinin yıkılmasına tepki gösterirken, evinin yıkıldığını gören bir bayan ise fenalık geçirdi. Komşuları tarafından sakinleştirilmek istenen bayan, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 14:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?