4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yılbaşı kutlamalarına İsrail darbesi!

İstanbul Valisi Muammer Güler, İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle İstanbul'da belediyelerin yılbaşında resmi kutlama organizasyonu yapmayacaklarını açıkladı. Vatandaşlardan bu konuda anlayış beklediklerini söyleyen Güler, bireysel kutlamaların bu kapsam dışında tutulacağını kaydetti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürlüğü'nde şehit polis memuru Hüsnü Uyan için düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Güler, yılbaşındaki kutlamalara ilişkin sorular üzerine, "Bütün ilgili kamu görevlileri görev başında olacak. Vatandaşlarımızın yeni yıla huzur içinde girmelerinin temini için de gerekli önlemler alındı.

Her sene İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi ile Şişli Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerin de yaptığı programlar vardı. Bu sene onlar İsrail'in Filistin'e saldırısı nedeniyle ertelendi. Buna saygı duyuyoruz. Bunu vatandaşlarımızın anlayışla karşılamasını diliyoruz. Bireysel kutlamalar tabii ki bunun dışında cereyan edecektir. Ben özellikle vatandaşımızın can ve mal güvenliğini temin için polisimizin Jandarmamızın, sahil güvenlik birimlerimizin diğer belediye sağlık zabıta, itfaiye, vergi denetim elemanları gibi hepsinin görevlerini, yeni yıla girme konusundaki tedbirleri en iyi şekilde sürdüreceklerdir. Yeni yılın sağlık içinde
huzur için mutluluk içinde geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Vali Güler, kamu hizmetlerinin aksamasına hiç bir şekilde sebebiyet verdirilmeyeceğini belirterek, "Zaten bu asgari kamu hizmetlerinin yürütülmesi konusunda taviz verilmeyecektir. Olayın gelişmesine göre de tabii ki bireysel kutlamaları bunun dışında tutmak gerekiyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin bu konuda bir kutlama faaliyeti olmayacaktır. dedi ve basın mensuplarının da yeni yılını kutladı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?