7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Yılın ilk karı cumartesi geliyor

İstanbul’a mevsimin ilk karının önümüzdeki cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yağması bekleniyor.

Cumartesi gününden itibaren sıcaklıklar da Marmara’dan başlayarak 8-10 derece azalacak.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yarın İstanbul’da havanın parçalı bulutlu ve zamanla çok bulutlu olacağını söyledi. Yıldırım, cumartesi günü ise kentte yılın ilk karının düşmesini beklediklerini açıkladı.

Pazar günü don ve buzlanma var

İstanbul’da cumartesi gecesi ve pazar günü, özellikle yüksek kesimlerde don ve buzlanma bekleniyor.

Doğu’da yükseklere kar yağdı

Türkiye’nin doğusu da kötü hava koşullarının etkisi altında bulunuyor. Hava sıcaklığı giderek düşüyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini artırdı.

Tipi nedeniyle, Erzurum- Bingöl karayolu bir süre ulaşıma kapandı. Sürücüler, araçlarına zincir takmaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Erzurum’da sıcaklık sıfırın altında

Erzurum, Kars ve Ağrı’da hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Şanlıurfa’da sağanak yağış var. Birecik ilçesinde ‘oturulamaz’ raporu verilen ve sekiz kişinin yaşadığı bir ev yıkıldı. Üç araç hasar gördü.

Ordu’nun Ünye ilçesi Uzunkum beldesinde de, hortum, bölgede yaşayanları korkuttu. Denizdeki hortum 500 metre kadar yükseldi, yaklaşık beş kilometre ilerledi.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Palandöken’de kar kalınlığı 20, Uludağ’da ise 12 santimetreye ulaştı.

Bolu’nun kayak merkezi Kartalkaya’ya da kar yağdı. Kartalkaya’da dün gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıksız sürdü. Kar kalınlığı kayak merkezinde 5 santimetreye ulaştı.

meteoroloji org
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 16:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?