6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yine hız yine kaza!

İstanbul Pendik'te aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza gece saat 01.30 sıralarında E5 Karayolu Ankara istikameti Bahçelievler mevkiinde meydana geldi. Ramazan Çetinkaya idaresindeki 34 KYE 41 plakalı hususi otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu bariyerlere çarptı. Yaklaşık 100 metre sürüklenen araç bir kereste deposunun girişinde teşhir edilen ahşap oyun parkına çarparak durabildi.

Kazada Çetinkaya hayatını kaybederken yanındaki arkadaşı Serkan Güneş yaralandı. Görgü tanıklarının iddiasına göre otomobil sürücüsü seyir halindeyken bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan 34 KYE 41 plakalı araç kontrolden çıkarak E-5 ile yan yolu birbirinden ayıran bariyerlere çarptı.Çarpmanın etkisiyle otomobilin ön tarafı içeriye doğru gömüldü. Ancak bu noktada durmayan araç yaklaşık 100 metre bariyerlere sürtünerek yoluna devam etti.

Bariyerlerin bitmesiyle ön sağ lastiği kopan otomobil hızla ilerleyerek yolun sağındaki bir kereste fabrikasının önünde bulunan ahşap oyun parkına çarparak durdu. Kazayı gören vatandaşlar hemen polis ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Anonslarla durumun bildirildiği trafik polisleri olay yerine doğru hareket ederken, sağlık ekipleri ve itfaiye de kaya yerine yönlendirildi.

Gelen ambulans görevlileri araç içerisindeki Serkan Güneş'i araçtan çıkararak ambulansa sedye ile ambulansa taşıdı. Durumu daha ağır olan Ramazan Çetinkaya ise otomobilin içerisinde sıkıştığı için sağlık ekipleri araç içerisinde müdahale etti. Kısa süre sonra gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle araçtan çıkarılan Ramazan Çetinkaya ambulansa bindirilemeden hayatını kaybetti.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ramazan Çetinkaya'nın cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan yapılan incelemelerde kazanın ilk başladığı noktadan, sonra fren izinin bulunmaması soru işaretleri yaşatırken, kazanın sürücünün kalp krizi geçirmesi ya da rahatsızlanmasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2010 Pazar 14:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?