6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yine kapkaç terörü

Daha 10 gün önce Hakan Canıdemir’in trenden atarak ölümüne yol açan kapkaç terörü, bu kez Sirkeci-Halkalı hattında ortaya çıktı. Kapkaç teröristi, cep telefonunu çaldığı 23 yaşındaki Murat Can adlı işçiyi trenden attı. Can şans eseri başından hafif yaralandı. Kapkaççı polisin sıkı takibi sonrasında yakalanarak gözaltına alındı.

On gün önce İstanbul-Sakarya seferini yapan trende cep telefonunu almak isteyen kişilerin hedefi olan ve trenden atılan üniversite öğrencisi Ahmet Hakan Canıdemir’in yaşamına mal olan kapkaç terörü bu kez de İstanbul’da ortaya çıktı.

Yeşilköy’de bir restoranda işçi olarak çalışan Murat Can (23), bayram gezisi için Eminönü’ne gitmek üzere Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö trenine bindi.

Can’ın, trenin Kumkapı İstasyonu’ndan hareketinden hemen sonra gelen bir mesajı kontrol etmek için eline aldığı cep telefonu, Biret Ulaşkın (20) tarafından kapkaç yöntemiyle alındı.

Bu sırada iterek Can’ı trenden atan Ulaşkın, diğer yolcuların tepkisi üzerine kendisi de trenden atlayarak kaçmak istedi.

Üniversite öğrencisi Ahmet Hakan Canıdemir’in Adapazarı Ekspresi’nden atılarak öldürülmesinden sonra istasyonda takviye olarak görevlendirilen Kumkapı Polis Merkezi’nden bazı resmi kıyafetli polisler, istasyondan az önce hareket eden trenden bir kişinin düştüğünü, ardından da bir kişinin atladığını fark edince duruma müdahale etti.

Kovalamaca sonucu Ulaşkın’ı yakalayan polisler, trenden atıldıktan sonra omuzunun üstüne düşerek başından hafif şekilde yaralanan Can’ın da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmasını sağladılar.

Can, burada ayakta tedavi görerek taburcu edildikten sonra geldiği Kumkapı Polis Merkezi’nde olaya ilişkin ifade verdi. Can, polis merkezinden çıkarken olayı basın mensuplarına da anlattı.

Halen sorgusu süren Biret Ulaşkın’ın, benzeri suçlardan sabıkalı olduğu ve yakalandığında üzerinde 4 adet uyuşturucu hap bulunduğu öğrenildi.

aa
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 17:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?