30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yine PTT şubesi soyuldu!

Ataşehir'de bir PTT Şubesi silahlı iki kişi tarafından soyuldu. Şubede görevli memurları silahla tehdit ederek tuvalete kilitleyen soygunculardan birinin görevli bayan memura "Çocuklarım aç bu parayı alıyorum" diyerek bin 500 TL ile kayıplara karıştığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, saat 12.30 sıralarında Ataşehir Alanaldı Caddesi üzerindeki PTT Şubesine gelen silahlı iki soyguncu içeri girdikten sonra "havale yaptıracağız" diyerek beklemeye başladı.

Yaklaşık 15 dakika şubede oturan zanlılar öğle tatiline girileceği sırada harekete geçti. Zanlılar bankada görevli memurları silahla tehdit edip tuvalete kilitledi. Bu sırada görevli bir bayan memurun, "gel öldür beni paraları da al" diye tepki vermesi üzerine soygun "Çocuklarım aç, borcum var bu parayı alacağım"
diyerek karşılık verdi.

Soyguncular kasadaki yaklaşık bin 500 TL'yi alarak dışarıda çıktıktan sonra plakası alınamayan bir araçla olay yerinde uzaklaştı. Soygunun ardından görevli memurların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri PTT Şubesinde inceleme yaptı.

Bu sırada şubenin yan tarafında esnaflık yapan bir görgü tanığı ise "Bayan ağlayarak yanıma geldi. Soyguncular önce on beş dakika kadar oturmuş. "Havale gelecek" demişler. Daha sonra görevli memurları tuvalete kilitleyip, iki memuru silahla tehdit etmişler" dedi.

Polis ekipleri soygunun ardından kaçan zanlıları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?