30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yine trafik çilesi!

Dün akşam her iki köprüde de meydana gelen kazalardan dolayı evlerine 4-5 saatte gidebilen vatandaşların trafik travması henüz geçmemişken yarın yeni bir çile bekliyor. Yarın yapılacak açık hava toplantısı nedeniyle bazı yollar kapalı olacak.

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahında aynı saatlerde 3 ayrı noktada meydana gelen trafik kazaları kentin iki yakasında trafiği felç etti. Evlerine gidecek sürücü ve yolcular saatlerce trafikte mahsur kaldı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yaklaşırken saat 15.00 sıralarında bir TIR'ın bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kaza sonrası yol trafiğe kapandı. Aynı saatlerde O-2 Karayolu Elmalı-Ümraniye yönünde ve Avrupa yakasında bir başka noktada meydana gelen kazalar sonucu uzun araç kuyrukları oluştu. Elmalı'da trafik emniyet şeridine yönlendirilirken, araç yoğunluğu Ümraniye'ye ulaştı.

Trafik kazalarından haberdar olan sürücüler Boğaziçi Köprüsü'nü kullanmak isteyince, bu köprüye giden yollar ve köprüde de sürücüler çile çekti. Mahmutbey gişelerinden FSM Köprüsü'ne kadar tıkanan trafik, iş çıkıs saatlerine rastlandığında ise, sürücülere zor anlar yaşattı. Atatürk Havalimanı bağlantı yolunda da trafik durma noktasına geldi. Atatürk Havalimanı'ndan saat 18.30'da çıktığını belirten bir sürücü “Bağcılar sapağına 2 saatte gelebildim. 1999 yılındaki Marmara depreminde bile böyle trafik görmedim. Sabah işe gelemiyoruz, akşam eve gidemiyoruz. Bunu da maalesef hiçbir yetkili görmüyor” diye isyan etti.

YARIN BAZI YOLLAR KAPALI

Çağlayan Meydanı'nda 11 Ekim Pazar günü yapılacak açık hava toplantısı nedeniyle bazı yollar gerektiğinde trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Pazar günü 11.00-16.00 saatleri arasında yapılacak açık hava toplantısı dolayısıyla Piyalepaşa Bulvarı Çağlayan Meydan tarafı, Memorial Köprü ve Çağlayan arası, Okmeydanı'ndan Piyalepaşa'ya katılım, Vatan Caddesi'nden Çağlayan Meydan'a çıkış Gelin Sokak, Kağıthane Caddesi ile Çağlayan Meydan'a çıkan kısmı Gelin Sokak ile Çağlayan Meydan arası, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin İzzetpaşa Caddesi ile Çağlayan Meydan arasının, saat 08.00'den itibaren gerektiğinde trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Açıklamada, Kasımpaşa'dan Çağlayan yönüne gideceklerin Okmeydanı ve Kağıthane, Okmeydanı'ndan Piyalepaşa yönüne gideceklerin Haliç-Hasköy, D-100'den Çağlayan ve Piyalepaşa Bulvarı'na gideceklerin Okmeydanı ve Mecidiyeköy-Balmumcu, Kağıthane'den Çağlayan yönüne gideceklerin Okmeydanı-Sütlüce-Çeliktepe-Gültepe, Vatan Caddesi'nden Çağlayan istikametine gideceklerin Kağıthane-Gülbağ-Mecidiyeköy, Mecidiyeköy'den Çağlayan yönüne gideceklerin E-5 veya Şişli, Şişli'den Çağlayan yönüne gideceklerin E-5'ten Mecidiyeköy-Kuştepe-Dereyolu, Okmeydanı'ndan Mecidiyeköy'e gideceklerin E-5, TEM ve Okmeydanı'ndan Şişli istikametine gideceklerin Haliç veya Mecidiyeköy istikametini kullanabilecekleri kaydedildi.
 

...
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?