30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yine yıkım, yine olaylar

Beykoz Poyrazköy'de kaçak olduğu belirtilen tek katlı binanın yıkımında olaylar çıktı.

Bundan 6 sene önce yine aynı binada yapılan yıkımda olaylar çıkmış ve çıkan olaylarda bir güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Aradan geçen 6 seneye rağmen aynı bina üstüste üçüncü kez yapılınca belediye ekipleri bir kez daha yıkıma geldi. Yıkım öncesinde jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, ev sahipleri ve Poyrazköylüler zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Zabıta ekiplerinin ev sahipleriyle yaptığı kısa görüşmenin ardından iş makinesine talimat verilerek yıkım başladı.

Yıkımın başlamasıyla birlikte hem ev sahipleri hem de mahalle sakinlerinin sinirleri iyice gerildi. Çevre binalardaki kadınlar balkonlardan belediye görevlilerine tepki gösterirken, evi yıkılan Zuhal Kalafat sinir krizleri geçirdi. Bu arada ev sahiplerinden bazıları iş makinesine saldırmak isteyince ortalık birden karıştı. Jandarma ekipleri olaya müdahale ederek kepçeye saldırmak isteyen vatandaşları uzaklaştırdı.

Yıkım işleminin bitmesinden sonra olay yerinden ayrılmak üzere harekete geçen kepçenin önüne geçen vatandaşlardan birisi yerden aldığı taşı iş makinesine atmak istedi ancak jandarma şahsı yaka paça uzaklaştırdı. Bu sırada araya diğer mahalle sakinlerinin de olaya karışmasıyla arbede yaşandı. Jandarma ekipleri iş makinesine saldırmaya çalışan genci olay yerinden uzaklaştırırken, yıkımı tamamlayan zabıta görevlileri jandarma eşliğinde Poyrazköy'den ayrıldı. Yıkımın ardından kaçak bina yerle bir edilirken, Mustafa Kalafat'a ait olduğu öğrenilen binanın daha önce iki kez yıkıldığı ortaya çıktı.

Bundan altı yıl önce gerçekleşen yıkımda mahalle halkı yıkımı engellemek için binanın çatısına çıkmış ve zabıtaya taşlarla saldırmıştı. Çıkan olaylara müdahale eden güvenlik görevlilerinden biriside kolundan yaralanmıştı. Bütün bu yaşanan olaylarla ilgili olaraksa, ev sahibi Zuhal Kalafat yetkililerin kendilerini kandırdığını ileri sürdü. Elinde tuttuğu fotoğrafı basın mensuplarına gösteren Zuhal Kalafat, "Bize daha önceden binanın çatısını yapabileceğimizi söylediler" diyerek kandırıldıklarını iddia etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 14:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?