30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yoksulların bankacısına fahri doktora

İTİCÜ'DEN MUHAMMED YUNUS'A

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), 2006 Nobel Barış Ödülü sahibi ekonomist ve bankacı Muhammed Yunus'a "Fahri Doktor" unvanı verdi.

Profesör Muhammed Yunus, Eminönü Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende ödülünü, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Profesör Sabri Orman'ın elinden aldı.

2006 Nobel Barış Ödülü'ne Bangladeş'te, mikro kredi benzeri ekonomik programlar uygulayarak ekonomik ve sosyal gelişme yaratma çabalarından dolayı layık görülen Muhammed Yunus, "mikrokredi" olgusunun da yaratıcısı.

Yunus, ülkesi Bangladeş'te kurduğu özellikle kadınlara küçük işletmeler kurabilmeleri için teminatsız krediler veren "Grameen Bankası" ile büyük ilgi toplamıştı.

Yunus'un mikrokredi projesi, 2003 yılından itibaren Türkiye'de de uygulanmaya başlanmıştı. Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa, Van ve Batman başta olmak üzere çeşitli illerde hayata geçirilen proje ile 10 bini aşkın kişiye kredi verilerek küçük ölçekli işler kurmaları sağlandı.

Öte yandan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) hazırladığı "Mikro Kredi Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı" da basında, "Muhammed Yunus Yasası" olarak anılmıştı.

İTİCÜ'DEN MUHAMMED YUNUS'A
İTİCÜ'DEN MUHAMMED YUNUS'A
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 10:35:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 13:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?