30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yol isteyene kurşun yağdırdı

Şehir eşkiyası kendisinden yol isteyen sürücüye sinirlenip tabancasıyla kurşun yağdırdı. Aracında geliniyle birlikte seyir halindeyken üzerine kurşun yağan sürücü şoka girerken, şehir eşkiyası silahıyla birlikte kıskıvrak yakalandı.

İddiaya göre, İskender Çetintaş yanında geliniyle birlikte 41 L 0442 plakalı otomobiliyle İzmit'ten İstanbul'a doğru yola çıktı. İskender Çetintaş Pendik Kaynarca mevkiine geldiğinde önünde seyir halinde olan araca korna çalarak yol istedi. Önünde seyreden 34 BV 6714 plakalı aracın sürücüsü Mustafa Deniz Pehlivan, kendisinden yol istenilmesine sinirlenerek el kol hareketleriyle tepki gösterdi. Bununla da yetinmeyen şehir eşkiyası kendisinden yol isteyen araca kurşun yağdırdı. Kurşunlardan birisi kaportaya birisi de aracın aynasına isabet ederken, İskender Çetintaş ve yanındaki gelini büyük bir korku yaşadı.

Üzerlerindeki şoku atlatan gelin ve kayınpederi hemen polisi arayarak olayı anlattı. Polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçerek D-100 karayolunda aracı takip etmeye başladı. Kendisini polislerin takip ettiğini farkeden Mustafa Deniz Pehlivan hızlanarak izini kaybettirmeye çalıştı. Polisin defalarca yaptığı 'Dur' ihtarına uymayan Pehlivan, uzun bir kovalamacanın ardından Bostancı'da Maltepe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Yakalanacağını anlayan Pehlivan araçtaki silahı dışarı atarken polis zanlıyı kıskıvrak yakalayıp kelepçeleyerek etkisiz hale getirdi. Zanlının yakalanmasıyla olay yerine gelen İskender Çetintaş ise olayın şokunu uzun süre atlatamadı.

Çetintaş, "Orta şeritten gidiyordum yol vermesi için korna çaldım. Birden silahı çekip peş peşe ateş etti, kurşunlardan biri aynayı kırdı biri de kaportaya isabet etti. Ekip otosuna bindirilen zanlı ise suçlamaları kabul etmezken, polis zanlıyı detaylı ifadesinin alınması için karakola götürüldü. Yapılan ilk incelemede zanlının olayda kullandığı tabancanın bilye atar olduğu ve isabet etmesi halinde ölüme sebebiyet verebileceği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 11:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?