30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yolsuzluk operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, aralarında İSKİ personelinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İşletmeleri) bünyesindeki bazı şahısların rüşvet aldıkları, rüşvet vermeye aracılık ettikleri ve usulsüz olarak evrak takibi yaptıkları yönünde ihbar alan jandarma ekipleri, teknik takip başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 16 kişinin, organize bir şekilde rüşvet aldıkları, rüşvete aracılık ettikleri ve usulsüz olarak evrak takibi yaparak evrakları işleme koymadan yok ettikleri belirlendi.
Adres tespitinin ardından jandarma ekipleri, örgüt lideri Avni A. ve örgüt yöneticisi

Saniye Ş. ile yapacakları usulsüzlük karşılığında 2 bin TL'ye anlaştı. Buluşma noktasında jandarmadan seri numaraları önceden alınmış 2 bin TL'yi alan şahıslar, düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Operasyonun devamında, 14 kişi daha gözaltına alındı. Aralarında İSKİ görevlilerinin de bulunduğu 16 kişi ile birlikte bir adet av tüfeği, bir adet kurusıkı tabanca, 24 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 23 adet av tüfeği fişeği, 9 adet kurusıkı tabanca fişeği, bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet masaüstü bilgisayar kasası, bir adet harici bellek, bir adet flash bellek, seri numaraları alınmış 2 bin TL, iki adet banka hesap cüzdanı, 6 adet ajanda, 12 adet cep telefonu ve 15 adet telefon kartı ele geçirildi. Zanlılar, sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?