2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Yumurta,domates ve yoğurtlu protesto

Fransa'nın sözde 'Ermeni soykırımı yoktur' demeyi suç sayan yasa tasarısını parlamentosunda onaylaması, Büyük Birlik Partisi (BBP) üyeleri tarafından protesto edildi. Göstericiler, tekbirlerle geldikleri Fransız Konsolosluğu'na yumurta, domates ve yoğurt fırlattı.
 
BBP İstanbul İl Başkanlığı üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde pankartlarla öğlen saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Göstericiler, tekbirler eşliğinde Fransız Konsolosluğu'na kadar yürüdü. Güvenlik önlemleri alan polis, grubu konsolosluk yakınında durdurarak, binaya yaklaşmalarına izin vermedi.

Bina önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen polis ve grup arasında gerginlik başladı. Sözlü tarıtşmanın ardından kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada protestocu grup, ellerindeki yumurta, ayran, domates ve Fransız ürünlerini, konsolosluk binasına fırlattı.

Gerginliğin ardından açıklama yapan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karaca, "Türkiye'de birilerinin çok umut bağladığı Avrupa Birliği (AB), BBP'nin önceden ön gördüğü gibi iki yüzlü ve kalleş çıkmıştır. Fransa'nın sözde 'Ermeni soykırımı yoktur' demeyi suç sayan yasa tasarısını parlamentosunda onaylamasıyla, AB kancıkça tutumunu bir kez daha teyit etmiştir. Tarihin garip bir cilvesidir herhalde. Hem parlamentosundan böyle bir ucube yasa geçiren Fransa, hem de içimizden çıkan hainlere ödül veren Nobel ülkesi İsveç. Tarihte yok olup gitmekten Osmanlı'ya sığınarak kurtulmuşlardır. Herkes üzerindeki ölü toprağını atsın. Ne millet ne de tarih ihaneti görmezlikten gelmez. İhanet er veya geç karşılığını bulur" dedi.
 
Açıklamanın ardından konsolosluk binasına tekrar yumurta atıldı. Grup, polisin uyarılarının ardından dağılırken, konsolosluk binasının önü yumurta ve domateslerle kaplandı.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 17:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?