4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yunanlı gençlere tam destek

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup genç, Yunanistan'daki gençlere destek vermek için eylem yaptı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da geçen hafta 16 yaşındaki Aleksis Griporopulos'un, polis tarafından öldürülmesinin ardından çıkan olaylara destek veren gençler, Taksim'deki konsolosluk binası önüne gelerek eylem yaptı.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan Genç Sen Şubesi'ne üye öğrenciler, komşu ülkede yaşanan polis şiddetinin Türkiye'de de aynı şekilde devam ettiğini iddia etti. Türk polisi aleyhine slogan atan grup, Atina'da eylem yapan göstericilere de destek sloganları attı.

Grup adına bir açıklama yapan Ali Tektaş, "Bir haftadır yaşanan ve artarak devam eden sokak gösterileri, tarihi Politeknik Direnişi'nden sonra yaşanan en büyük sokak gösterileri olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de ise polis şiddetinin aynısı devam ediyor. Onlarca gencimiz polis cinayetlerine kurban gidiyor. Devletin öldürmeyi gelenek haline getirdiği bir ülkede katillerden hesap sormadan bir gelecek kurulamaz" şeklinde konuştu.

Eylemci grup, konsolosluk binası önünde alınan yoğun güvenlik önlemleri arasında yaptığı basın açıklamasının ardından sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?