30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yunuslarla oyun morslarla tango

Haliç kıyısında açılan Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’nde yunuslarla top oynamak, morslarla dans etmek mümkün

İstanbul’da, Haliç kıyısında 10 milyon dolar yatırım yapılarak açılan Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’nde başka bir dünyanın kapılarını aralamak mümkün... Bu dünyada yunuslar şarkı söylüyor, morslar tango yapıyor... 4 yunus, 4 fok, 2 mors, 2 beyaz balinanın bulunduğu merkezde gösteri, iki aydır sürüyor.


Merkezin Genel Müdürü Cüneyt Turan, hedef kitlelerinin çocuklu aileler olduğunu belirterek, “12 ay açık tesiste pazartesi, salı hariç her gün gösteri düzenliyoruz. Çocuklar 15 TL, büyükler 20 TL’ye izleyebiliyor” dedi.
Yunuslar ile morsların Türkiye’ye uyum sağlamasının ardından gösteriye başladıklarını söyleyen Turan, “İlk başta gösterilerimiz 30 dakika sürüyordu, şimdi 1 saate ulaştı. Balinalar ve foklarımızın da adapte olmasını bekliyoruz. Onlar da gösteri yapınca süre 2 saate yaklaşacak” diye konuştu.
Turan, gösterilerde, yunusların basketbol oynayıp şarkı söylediğini, morsların ise tango yapıp seyircilerle resim çektirdiklerini belirterek, “Çok yakında beyaz balinalar da gösterilere katılacak. Onlar da dans edip şarkı söyleyecek” dedi.
Merkezin Avrupa’nın en büyük kapalı havuzlu gösteri merkezi olduğuna işaret eden Turan, 2 yıl içinde İstanbul’un Anadolu yakasında da bir merkez açılabileceğini belirtti.

 

 

Down sendromlu çocuklar için...
Merkezde hafta sonları, 150 TL karşılığında, yunuslarla yüzmek de mümkün. Cüneyt Turan, “Ancak o kadar yoğun bir talep var ki 2 hafta tamamen doluyuz. Çok yakında down sendromlu çocukların tedavisi için yunuslarla yüzme derslerini de başlatacağız“ dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 09:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?