30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yurtdışında iş şansı

Yeditepe Üniversitesi MBA dersleri bilimsel hazırlık, zorunlu dersler ve uzmanlık alanı derslerinden oluşuyor

Lisans eğitimi İşletme olmayanların eksiklikleri, sunulan hazırlık dersleri ile giderilmeye çalışılıyor. MBA programı içinde finansman / muhasebe, pazarlama ve elektronik pazarlama, yönetim, insan kaynakları ve üretim yönetimi gibi çeşitli alanlarda uzmanlaşma olanağı sağlanıyor.
MBA programında öğretim dili, üniversitenin tüm programlarında olduğu gibi, İngilizce. Aday öğrencilerin İngilizce bilgi düzeyleri sınavla belirleniyor. Dil sınavında başarılı olan adaylar, doğrudan MBA programına başlıyor.
Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdal Yavuz, derslerin yalnızca akademik değil iş hayatına yönelik uygulamalı olduğunu belirterek, bununla birlikte öğrencilerin öğrendiklerini daha kolay uygulayıp başarılarını artırdıklarını söyledi.


Öğrencilerin aldıkları eğitimin sadece akademik bilgi yükleme değil kişilik gelişimlerine ve dünyayı farklı algılamalarına da katkı sağladığını söyleyen Prof. Dr. Yavuz, “Örneğin, satış yönetimi dersinde simülasyonlar yapılıyor ve bu çalışmalarda kendilerini daha iyi tanıma fırsatı buluyorlar ve iş hayatını daha iyi algılıyorlar. Derslerin İngilizce olması, mezunlarımıza yurtdışında da iş bulma olanağı veriyor” dedi.


Öğrenci alımları, adayların niteliğine göre esnek bir şekilde yürütülüyor ve belirli bir kontenjan sayısı ile sınırlı tutulmuyor. Dersler, hafta için akşamları, hafta sonu veya her ikisinin karması olarak seçilebiliyor. 2009 bahar dönemi kayıtları 6 Şubat tarihine kadar devam edecek. Dersler ise 9 Şubat’ta başlayacak.
(Ayrıntılı bilgi:yeditepe.edu.tr)

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 09:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?